Kohaletulnuile andis arengukava koostamise teoreetilisest poolest, metoodikast ja tegevuskavast, ülevaate Uno Silberg.

"Arengukava on ametlik dokument, mis kajastab piirkonna olukorda ja ühiseid kokkuleppeid," selgitas Silberg.

"Seda ei saa kirjutada ei üks inimene ega üks mittetulundusühing, kõigil peab olema võimalus oma sõna kaasa öelda ühiste kokkulepete ja tegevuste kavandamisel."

Kujundab tulevikku

Silbergi sõnul on arengukava koostamisel koostöö ja võimalikult paljude huvigruppide kaasamine ülioluline, et sellest saaks toimiv dokument. Arengukava koostamisel tuleb arvestada piirkonna traditsioone, see peab valmima elanike osalusel, sest arengut kavandades kujundab küla ise oma elukorraldust.

Esimesel, arengukava algatamise koosolekul osalesid inimesed nii Ravila Külaarendamise Seltsist kui ka Ravila Külaseltsist, kes jagasid edaspidiseid ülesandeid, et võimalikult paljude inimeste arvamust saaks arengukavas kajastatud.

Tugevused-nõrkused

Kohtumisele tulnud panid paberile Ravila tugevused ja suurimad murekohad. Probleemidena tulid välja näiteks kergliiklustee puudumine, puudulik haljastusplaan, majaümbruste korrashoid, laste ujumiskoha puudumine, vähene kooskäimise ja -tegutsemise harjumus jne. Muret tegi ka vähene kohapealne tööhõive ja see, et noortele on vähe üritusi.

Samas on Ravilas ka palju head: on väike ja kompaktne, kauni loodusega asula; olemas on toimiv bussiliiklus Kose ja Tallinnaga; olemas on lasteaed, külakeskus, kauplus. Ja mis oluline, olemas on inimesed, kes tahavad kohalikku ellu panustada, ühistegevust arendada ning kogukonnatunned tugevdada.

Ravila piirkonna inimesed on oodatud arengukava koostamisel kaasa rääkima. Oma arvamuse Ravila tugevustest ja probleemidest ning sellest, milline võiks olla Ravila piirkonna tulevik tuleks saata kas meilile ravila@kose.ee või anda teada telefonil 5562 9147.