Kõige pisematest rühmadest oli saanud "Lumivalgukese loss". Peagi olid lossiruumid täis külalisi. Sinna olid saabunud Punamütsike, Okasroosikesed, metshaldjad, piraadid, lõvikuningas, notsu Naff -Naff , printsessid ja tegelased tänapäeva muinasjuttudest. Kui pidulik hommikupudru oli söödud, kutsusid Lumivalguke ja haldjaemand külalised lossisaali nukulavastusele, millele järgnes kuninglik tants. Töös olid ka pöialpoisid, kes jagasid magusaid kristalle, mis tekitasid laste seas palju elevust.

Summide rühm oli muutunud juuksurisalongiks, kus juuksur Inge tutvustas enda töövahendeid, milleks olid kamm, käärid, erinevad föönid, sirgendajad. Tüdrukutepäeva puhul valmisid tüdrukutele pidulikud punupatsid.

Juuksuri töö vastu tundsid suurt huvi ka poisid. Tänutäheks meisterdasid Summi lapsed toredale juuksurile mesimummi.

Tarukese ja Mesilindude rühmas toimus tüdrukute moeshow. Tüdrukud valisid riietuse, mida nad moeetenduses teistele näidata soovisid.

Riietusevalik oli mitmekesine: pidulikud ja elegantsed, kaharad ja kohevad, moekad ja lõbusad, huvitavad aksessuaarid.

Muusika saatel kõndisid tüdrukud "poodiumil" edasitagasi.

Neid vaatas huvitatult poistest koosnev žürii. Toimusid ühised laulumängud.

Kõik tüdrukud said tänukirja moeshow's osalemise eest.

Üritus lõppes küpsiste ja morsiga. Oli väga tore ja emotsiooniderohke päev nii lastele kui ka kogu personalile.

/Liina Aavasalu, Klaarika Filatov/


Mehed naistepäeval

Naistepäev, mitte vaba päev naistele - nii-öelda pidutseme rõõmsalt olles tööl. Kuna aga naised on kõigeks võimelised, siis Oru lasteaias "Mesimumm" toimus ilus päikeseline keskpäevane üritus.


Peo korraldasid töötajad ise. Isuäratav toidulaud oli kaetud eksootiliste suupistete ja imemaitsvate kodumaiste küpsetistega. Laud oli kaetud veel millegagi - armastusega.

Ükski pidu ei käivitu ilma lavalaudu puutumata. Mehed pereansamblist "Evert & a 2 snakes" (Tanel ja Jüri) ning kesksel kohal koloratuurtenor, sarmantne tumeda- ja pikajuukseline Eve(lin)rt.

Suupilli, kitarride mängu ja laulu kõlavate helide keskel nautisid kohalolijad muusikat. Ja nii see oligi - naised laulsid kaasa meeste pilli järgi.

Väljas oli kiilasjää ja väljadel helendas lumi, külm - ainult päike, jah päike, säras selges märtsikuu taevas ning kõigi silmis ja südameis.

Naistepäev võiks olla siiski püha ja vaba päev, ja kui ei ole, siis võiks olla kõikjal selline nagu Orus lasteaias 2013.

/Heidi Ilomets/

Foto: Evelin Hall

Sega-Summa Mesimummi päev

Teise kevadkuu esimene päev ei toonud jätkuvalt kaasa ühtegi tõsisemat kevademärki. Lumi ja külm laiutasid endiselt õues. Lasteaia sees aga valitses tõeline Sega- Summa Mesimummi sumin.


Siin-seal olid laste tööd end pea peale pööranud, tähed ustel ja stendidel vallatult oma kohti vahetanud, nukuvanker lustlikult ukse alla veerenud, õitsvad tomatitaimed endale mugavama pelgupaiga kartulikoorimise ruumi kapil leidnud.

Rühmade teadetetahvlil ilutses rasvases kirjas "Homme lasteaed suletud" - aprill!

Köögis olid endale põlled ette sättinud ja uhketes kokamütsides majandusjuhataja Triin ja direktor Evelin. Nad valmistasid õhinal lastele hommikusöögiks pasteedi-õunaporgandi saiu ja moosileibu.

Majandusjuhataja kohuseid täitis hooldustöötaja "suur" Helle, kes tegi visuaalset välimuse vaatlust igale lasteaias viibijale. Tervishoiutöötaja kabinetis askeldasid "ämma ema" ja "ristiema", muidu näeme neid köögis kokkadena tegutsemas. Kõik ülekaalulised pidid astuma üle kaalu, diagnoositi 11 "rasedusekahtlusega" juhtumit. Kõik, kes sel hommikul tööle sõitsid autoga, rattaga, soome kelguga või muu sõidukiga, pidid puhuma läbi peene kõrre nii, et silmad vett täis. Kõik tervisekontrolli läbinud said tervist turgutavat teepipralonksu ja vitamiinikommi.

Kõige enam üllatas ja rõõmustas töötajaid ja lapsevanemaid sel hommikul ametisse kinnitatud uus peamumm Allar Summsaar. Korrektses mustas kuues, valges triiksärgis, lips pikalt lõua alla sätitud külastas ta kõiki rühmi. Oma käsukirjaga teatas peamumm, et igasugune õppetöö on tänaseks peatatud, ette on nähtud nalja ja rõõmuga seotud tegevused. Samas andis ka teada, et täna on lasteaia saalis Sega-Summa Mesimummi söökla, kus kogu lasteaiapere hommikust kehakosutust saab.

Söögiaja lõppedes said lapsed jälgida väikest ja õpetlikku etendust ebaviisakast käitumisest söögilauas. Vahvad näitlejahakatised Hubba ja Bubba (õpetajad Saima ja Gerli) etendasid situatsioone lasteaiaelust. Personali puhkenurga seinal rippusid seinalehed infoga iga töötaja kohta (autorid Saima, Gerli ja Evelin).

Suurel kogunemisel luges peamumm ette oma käsukirjad igale rühmale, mis oli keelatud, mis oli kohustuseks. Keelatud oli: suurem kisa ja väiksem kaal; üle-, lisa-, üksi ja rohkem töö; vaimuvaesus; pudru-, pudi-, terava ja ms keele kasutamine; etteütlemine, mahaütlemine ja mööda rääkimine; ette saamine, -nägemine, -kuulutamine ja ettetrügimine. Igatahes - hakkama peab saama igas eriolukorras!

/Evelin Hall/