Tarvastu gümnaasiumi rollimänguhuviliste arv püsib stabiilselt 30 inimese lähedal, seekord oli väljas 29 poissi-tüdrukut. Mäng oli sel aastal põnev ja veidi teistmoodi korraldatud, alguses jäeti erinevatele sõjaleeridele rohkem aega rollimänguks ning strateegia ja taktika väljatöötamiseks.

Keskaegsed sõjapealikud sõlmisid liitlaslepinguid, saatsid luurajaid välja, kindlustasid oma leere ja võtsid pantvange. Sellele järgnes võimas ja vihane avamaalahing kõigi nelja leeri vahel, mille katkendit kanti videos üle ka "Aktuaalse kaamera" uudistesaates.

Nüüd, kus ma tsivilisatsiooni rüppe naasnuna olen saanud seda videoklippi ka ise näha, ei pane mind üldse imestama, miks pärast uudistesaadet lapsevanemad oma võsukestele helistama hakkasid. Pilt, mida uudistest vaadata võis, oli tõepoolest päris metsik.

Avamaalahingu järel oli aeg linnuse kaitsmiseks ja piiramiseks. Sel aastal saime meie, kes me tavapäraselt kuulume Sakala maleva koosseisu, esimest korda olla mitte piirajate, vaid kaitsjate hulgas. See oli uus kogemus, milleks me polnud väga hästi ette valmistunud ja linnus anti käest.

Pärast kõiki lahinguid kehastusid vihased mõõgakangelased jälle ümber tavateismelisteks kõigi oma krutskite ja viguritega.

Päris tavaline polnud aga see, millisena me endale ööbimiseks antud klassi ja koridori maha jätsime. Jõgeva gümnaasiumi direktor Taisto Liivandi oli pühapäeva hommikul võtmete järele tulles lausa üllatunud. "Kuulge, Tarvastu, teid pole siin ju olnudki!" naeris ta, "Niikuinii magasite hoopis bussis!"

Mängu lõpetamisel ootas meid sel aastal samuti meeldiv üllatus.

Kuigi igal aastal lisandub uusi noori rollimängijaid, kes on suurel mängul kaasas esimest korda, siis ometi on Sakala malev suutnud oma mängijatele niisugusel määral väljaõpet teha, et meie leer ei jäänud seekord viimaseks. Igati positiivne lõpp uuenenud ja huvitavale rollimänguüritusele.

Tänan kõiki mängijaid vahvuse eest ja nende vanemaid usalduse eest.