Tarvastu vald on esimesed sammud sellel suunal ära teinud sellega, et koostatud on mõisa ja jõe rannaala detailplaneering. See annab võimaluse jõe äärde rajada paatide randumise sillad ja ehitada vana laululava asemele turistidele mõeldud majutusasutus koos väikese laululavaga. Loodame, et eraettevõtja poolt planeeritud majutusasutused laululaval ja ka vana vasekuivati kõrval saavad üsna pea teoks. Tarvastu valla osa jõeääre korrastamisel on paatide randumissillad, ujumiskoht, teerajad ja korralik tualett. Lisaks puhastatakse jõeäärt jõe poole kaldu olevatest puudest, et tagada paatide ohutu liiklemine. Kõike seda tehakse, et Suislepa mõisa ümbrus koos jõeäärse alaga muutuks ilusaks vabaaja veetmise kohaks kõigile, kes soovivad sellest osa saada.

Planeerides Suislepa jõeorus tegevusi, hakkasid silma riivama teisel pool jõge asuvad osalt pleekinud värviga paadikuurid. Siit tekkiski mõte ühtsest paadikuuride kujundamisest. Tänaseks oleme jõudnud nii kaugele, et Suislepa paadikuuride välisfassaadi kujundamise ideekonkurss koostöös Tartu Kõrgema Kunstikooli maalingute osakonnaga on edukalt korraldatud.

Laekunud viieteistkümnest ideekavandist oli päris raske ühine eelistus leida, sest kavandikonkursi hindamiskomisjoni kuulus palju liikmeid: Tarvastu muusika- ja kunstikooli, TÜ Viljandi kultuuriakadeemia, vallavalitsuse, Suislepa lasteaed-algkooli esindajaid ja muidugi ka paadikuuride omanikke. Suure arutelu tulemusena otsustati paadikuuride kujundamisel kasutada kahte enim poolehoidu leidnud ideekavandit ja anda välja kaks esimest preemiat. Lõplikku kavandit loodame peagi tutvustada ka vallalehes.

Kuna paadikuurid kuuluvad eraomanikele, siis Tarvastu vallavalitsus jääb lootma kuuride omanike heatahtlikkusele ja loovale kunstimeelele. Paadikuure hakkavad värvima valla töömaleva noored juba sel kevadel, neid juhendavad Tartu Kõrgema Kunstikooli tudengid. Kõik paadikuuride jõepoolse külje värvimisega seotud kulud katab Tarvastu vald.

Ilusat paadihooaega kõigile Õhne jõel.