Kaarma valla Haridus- ja kultuuriosakonna juhataja Rein Orn ütles portaalile jalgpall.ee, et esialgsete kalkulatsioonide järgi peaks kogu kompleksi ehitamine maksma umbes 100 000 eurot. Vallavalitsus on esitanud rahastamistaotlused erinevatesse fondidesse.

Orn ei arva, et see oleks 500 elanikuga aleviku jaoks liiga suur investeering. „Me läheneme ettevõtmisele perspektiiviga," lausus ta. „Praegu on Aste rohkem magala, kust inimesed käivad Kuressaares tööl. Aga kindlasti tekib siia tulevikus mingi suurem ettevõte. Lisaks on ümbruskonnas ka palju külasid, kelle inimesed saavad staadionit sportimiseks kasutada."

Lisaks koolilastele ja kohalikele elanikele hakkab Kuressaarest kümne kilomeetri kaugusele jääv Aste staadion tulevikus pakkuma kaasaegseid treening- ja võistlustingimusi ka kaugemalt tulnud sportlastele.

„Uuel staadionil saavad hakata treenima ka Kuressaare linna sportlased," näeb Orn staadionil suuremat perspektiivi. „Seoses Kuressaare staadioni uuendamisega on tulemas suuremad võistlused ja seepärast on juba ette näha vajadus treeningstaadioni järele. Astest leiavad sportlased end rahuldavad tingimused."

Orni sõnul ehitatakse praeguse muruväljaku asemele kavandatud kunstkattega väljak sellistes mõõtmetes, et seal saab tulevikus ka Eesti liigamänge korraldada.

Seni seisab ehitamine rahastamise taga, kuid vallavalitsus loodab oma plaanid teostada kahe-kolme aasta jooksul. „Loodetavasti on aastal 2016 või 2017 kõik ilusti valmis," oli Orn arengute osas optimistlik.

Praegu on Saaremaal üks täismõõtmetes kunstmuruväljak Kuressaares Talve tänaval, kuid kuna see on amortiseerunud, siis sellel Premium liiga mänge pidada ei saa.