3. mail Raplamaal Valtus toimunud finaalis osales 14 võistkonda, mis olid jagatud kahte alagruppi. Mängueelsel koosolekul otsustasime, et keskendume mängule, jättes kritiseerimata kaasmängijate ja kohtunike eksimused. Samuti proovime mitte mõelda turniiritabelile, vaid tunneme rõõmu mängust, sest nii väikesele koolile nagu Padise, on osalemine vabariiklikul lõppvõistlusel juba iseenesest võit.

Padise poiste esimeseks vastaseks oli Kohila Gümnaasium. Mängu algus oli meile edukas ja poolaja võitsime 3:0. Teisel poolajal mänguõnn pöördus ja meil tuli oma väravast kolm palli välja võtta. Seega 3:3 viik ning turniiritabelis oli punktiarve avatud. Ka ülejäänud mängud Lihula Gümnaasiumi(2:1), Põltsamaa Ühisgümnaasiumi(3:1), Ahja Gümnaasiumi(2:0) ja Suure-Jaani Gümnaasiumiga(0:0) kulgesid tasavägiselt ning enne viimast kohtumist Kuressaare Gümnaasiumiga oli tabeliseis selline, et kahele esimesele kohale ehk medalimängudele pretendeeris viis võistkonda.

Kui viimase vooru lõppedes turniiritabelit uurima läksime, oli ärevus hinges suur, sest olime viimase mängu kaotanud 1:3. Tabeliseis aga näitas, et vaatamata kaotusele oli Padise alagrupi võitnud ja ees seisis poolfinaal Pärnu Ühisgümnaasiumiga.

Poolfinaal oli äärmiselt pingeline ja põnev, kus kumbki meeskond suutis lüüa ühe värava ja normaalajal jäigi võitja välja selgitamata. Penaltiseerias näitasid poisid, et suudavad ka pingeseisundis toime tulla suurepärase sooritusega. Kolmest meie penaltilööjast kaks olid resultatiivsed. Väga tubli oli ka väravavaht, kes suutis tõrjuda ühe vastaste penalti. Kuna Pärnu suutis lüüa ainult ühe värava, olimegi mängu võitnud ja pääsenud finaali.

Finaal Tartu Mart Reiniku Kooliga oli väga raske mäng, kus ründavam pool oli Tartu, aga nagu jalgpallis ennegi on juhtunud, värava lõime meie ja olimegi võitnud kuldmedalid.

Väikese kooli võit nii esinduslikul turniiril oli üllatus kõigile, ka Padise poistele endile.

Kindlasti said poisid edaspidiseks juurde hulga kogemusi ja paraja portsu usku iseendasse.Ühiselt eesmärgi nimel pingutades on ka suured võidud võimalikud.

Võistkonnas mängisid :

  • Artur Bergvald
  • Ralf Friedemann
  • Andero Escholz
  • Vitali Ivkov
  • Markus Kobrusepa
  • Rasmus Maurer
  • Karl Trubok
  • Martin Uusla
  • Aigar Vaiknurme.