Aastate jooksul on Lilia ja Luunja valla toimetamised ku­junenud lahutamatuks. Toimetamas abivajajatega, organi­seerimas mõnda üritust või avaldamas oma arvamust ühe või teise asja kohta - Liliat on jätkunud kõikjale. Vastutades pikka aega vallas mitme valdkonna eest, on tema tööpõld ja haare olnud tõeliselt laiad, seondudes eelkõige perede toimetuleku, hariduse ja vaba aja veetmisega, aga kaugeltki mitte ainult. Lilia on andnud arvestatava panuse valla sotsi­aalhoolekande arendamisse, uute lasteaiakohtade loomisse, vaba aja veetmise võimaluste parandamisse. Rääkimata väga suure hulga perede toimetulekust ning nii mõnegi inimese taas õigele rajale suunamisest. Tema kindel osa on olnud Luunja valla kujunemisel piirkonna üheks edukamaks ja kiiremini arenevaks omavalitsuseks.

Juurtelt Saaremaa päritolu - kange ja visa, töökas ja heas mõttes jonnakas, avala loomuga ja rõõmsameelne, otseko­hene ja positiivne. Suur töövõime, valmisolek vastutada ja asjad lõpuni viia on teinud temast hinnatud tegija, kes ei pelga ka keerukaid probleeme ning on vajadusel valmis te­gema sedagi, mis tema otseseks kohustuseks ei ole. Lilial on justkui loomupärane anne teiste abistamiseks - seda tehes tunneb ta end omas elemendis olevat.

Lilia on teinud oma tööd pühendumuse ja armastusega, nautinud võimalust teisi abistada ning kohapealset elu edasi viia. Ta jõuab kõikjale, hoolib inimeste käekäigust ja märkab ka seda, mida kaugeltki igaüks ei näe või näha ei soovi. Sa­geli ei võrdu tööpäeva või töönädala lõpp tema jaoks töö lõ­puga. Üksikut memme vaatama või valla üritust korraldama on ta jõudnud sõltumata kellaajast või nädalapäevast.

Ema ning vanaemana hindab Lilia kõrgelt oma vanemaid ja järeltulijaid, soovides nende jaoks alati olemas ja abiks olla. Olles pärit pedagoogide perest, on talle südamelähedased lapsed ja noored, õpetamine ja toetamine, innustamine ja lohutamine. Sinna juurde kuuluvad mõistagi ka nõudlikkus ja järjekindlus, mõnigi kord ka kompromissitus. Eelkõige aga õigluse nõudmine.

Loodetavasti pakub elu Liliale veel küllaga väljakutseid ja töörõõmu, võimalusi end teostada ning arendada. Kadesta­misväärne energia ja teotahe on selles suureks abiks.

Luunja valla elanikuna on ta lubanud jätkuvalt hoida oma meeled avatuna vallas toimuva suhtes.

Aitäh tohutu panuse eest ja kordaminekuid edasiseks!