Tänavuses vallaeelarves on teede kor­rashoiuks planeeritud kokku 238 999 eurot, sellest 85 000 remondiks, 100 000 talviseks hoolduseks, 45 000 suviseks hoolduseks ning 8000 eurot bussipea­tuste jm teedega seonduva hoolduseks. Tänavune korrashoiu kogusumma on mullusest küll 53 tuh euro (28%) võrra suurem, kuid lisarahast tubli osa tuli kulutada lume- ja libedusetõrjele.

Kruusakattega teid on vallas kõige enam, seetõttu on siin remondimaht suurim. Seisundi parandamist on ka­vandatud enam kui 30 kruusakattega teelõigu osas, kokku enam kui 8,5 km ulatuses. Kruusateedele panustatakse käesoleval aastal kokku enam kui 58 000 eurot. Pikimad lõigud on Ridaküla tee, Sirgu-Pilka tee, Kaare tee.

Teekatte pindamist tehakse tänavu 4 teelõigul kokku ligi 1,3 km ulatuses. Tänu eelmistel aastatel tehtud asfalt­kattega teede pindamistöödele ei ole Luunja vallas ulatuslikke probleeme asfaldiaukudega.

Tolmutõrjet kloriidiga on kavas teha 19 teelõigul kokku 8,9 km ulatuses. Pike­matest lõikudest võib märkida Uus tn ning Peru tee Luunjas, Veibri tee ning osa Kantsi teest. Tolmutõrje ulatust on aasta-aastalt suurendatud.

Remondikava koostamisele eelnes põh­jalik teede olukorra hindamine vastava komisjoni poolt, mille koosseisus on teehooldusfirma, vallavalitsuse ning volikogu esindajad.

Valiku tegemisel võetakse lisaks iga konkreetse tee seisundile arvesse ka kasutajate hulka.

Võimaluste piires on arvesse võetud ka elanikelt laekunud sooviavaldusi, kuigi soove on alati pisut enam kui võimalu­si.

Kõige esimesena teostatakse tolmutõr­je, seejärel algavad ka ülejäänud tööd.