20.04 hommikul algas õpe teooriatunniga klassiruumis, kus instruktorid selgitasid linnalahingu elemente ning taktikat. Hiljem jagati rühm kolmeks jaoks ja harjutati linnapatrulli hoonestatud alal ning hoonete lähedal liikumist. Peale kosutavat lõunasööki pandi juba võitlejad proovile, kus kolmel jaol tuli siseneda vastase kontrolli all olevatesse hoonetesse. Seal pidid jaod juba värskelt omandatud teadmised juba tõsiselt proovile panema ja reageerima vastase tulele siseruumides. Instruktorite sõnul said kõik jaod oma ülesandega väga hästi hakkama ehkki linnalahingu edu aluseks on siiski järjepidev harjutamine. Seejärel asuti ootele ning valmistuti ees ootavaks öiseks patrulliks. Mõni hetk hiljem kutsuti kaitseliitlased õppeklassi, kus rühmaülem luges ette kompaniiülema operatsioonikäsu ja jaoülemad märgistasid kaardil liikumistrajektoori. Kuskil olla nähtud vaenulike jõudude tegutsemist ja oodati täpsemat infot, mis pidi saabuma hiljem.

Seejärel viidi läbi motoriseeritud rännak Loksa linna operatsioonialale. Üksuse ülesanne oli teostada oma vastutuspiirkonnas lahingpatrull, eesmärgiga avastada vastane ning hävitada nende kogunemispunktid. Üldine olukord tundus esialgu rahulik olevat, kuid hiljem laekunud info põhjal saadi teada, et asulas võib liikuda vaenuliku riigiga kontaktis olevad isikud, kes on alustanud relvastatud ülestõusu ettevalmistamist Loksa linnas. Rühm teostas oma vastutusalas jalgsi lahingpatrulli, mis pidi jälgima olukorda oma vastutusalas ning läbima oma piirkonnas ettekande jooned (reportlines). Hiljem saadi juurde infot, et luureandmete kohaselt võisid olla vaenulikud isikud ühel objektil. Seejärel viidi läbi operatsioon selle objekti ründamiseks ning nende isikute kinnipidamiseks. Peale õnnestunud rünnakut liiguti tagasi Jägalasse, kus viidi läbi lõpurivistus. Lõpurivistusel tehti kokkuvõtte õppusest, sõna said rühmaülem, jaoülemad, instruktorid ja kompaniiülem, kes tänas õppusest osavõtjaid.

Harju Maleva Rävala malevkonna pealik lipnik Lauri Lasimer tänab meeldiva koostöö eest ka Loksa linnavalitsust, kelle lahkel loal said kaitseliitlased harjutada võitlust hoonestatud alal.