Kiitust väärivad õpetaja Ave, kes oma lastevanemad koos lastega musitseerima innustas ja loomulikult Raini ema ja Aila ning Reimo vanemad, kes ei pidanud paljuks koos lastega esinemiseks lugu ette valmistada. Õpetaja Valja oli jällegi oma kolme tütrega laval - väike Lennagi tegi lavadebüüdi. Muusika on rõõmu jaoks: mis võiks olla lahedam, kui kodus pereringis pilli mängida. Ega muusikakoolis käimine ei tähenda, et lugusid õpitakse akadeemiliseks kontserdiks ja pärast unustatakse. Ka perekondlikele pidudele ei pea alati väljast muusikut kutsuma, oma inimeste esinemine võib vahvamgi olla.

28. märtsil osales klaveriõpilane Nazar Altorv koos Kohtla-Järve Kunstide Kooli viiuliõpilase Roman Jarošenkoga Ivangorodis rahvusvahelisel ansamblite konkursil. Saavutati III koht! Õnnitleme õpilasi ja nende õpetajat Viia Igaunist tubli esinemise puhul! Kiidame õpetaja Viiat, kes oma vabast tahtest ja ajast kahe kooli õpilased kokku mängima õpetas.

Esinemiste poolest kiire aeg oli Valentina Järve juhendataval rahvamuusikaansamblil: lisaks muudele kunstide kooli ettevõtmistele osaleti 6. aprillil Mäetagusel Ida-Virumaa rahvamuusikapäeval ja 8. aprillil Iisaku Muuseumis kodu-uurijate päeval.

9. aprillil korraldas Jõhvi Muusikakool Jõhvi kontserdimajas suurejoonelise Mudilaste muusika kontserdi. Piduriides pillikastidega mudilasi-imelapsi kogunes mitmelt poolt Virumaalt üle kaheksakümne. Mudilase mõiste alla mahtusid lapsed kel vanust kuni 10 aastat. Meie koolist astusid üles Sandra Lehtla, kes alles esimest aastat viiulit õpib, III klassi viiuliõpilane Liisa Järve ning Grete Eliise Kask IV klaveriklassist. Nende õpetajateks on Valentina Järve ja Irina Sbrodova. Õp Irina oli ka viiuldajatele kontsertmeistriks. Etteasted õnnestusid väga kenasti - nii vanematel kui õpetajatel on põhjust uhkust tunda. Muljetavaldav on seegi selliste kontsertide puhul, kuidas muusikakooli õpilased oskavad muusikat kuulata. Kontsert sai peaaegu kaks tundi pikk, kuid väikestel kuulajatel jätkus huvi ja tähelepanu lõpuni. Kes ise pilli mängib, oskab ka teiste mängu hinnata. Peale väikest lõunapausi võtsid esinemisjärje üles Margit Saulep ja Alan Haak ning lõbustasid lapsi ooperistiilis - mängisid koos lastega, laulsid ja tantsisid ning saal elas hoogsalt kaas. Kuna saalis olid ju puha lavakogemusega lapsed, ei tekitanud kelleski kimbatust ootamatu lavale kutsumine.

12. aprill oli kontsertreisi päev. KULKA aitas transpordirahaga ja nii sai teoks väike ringreis. Esinesime Mustvee Kultuurihoones ja Alatskivi lossis. Saime ka lossis pisut ringi vaadata ja kohtuda Alatskivi Kunstide Kooli inimestega. Meie tubli esinemistrupi moodustasid: Johanna Karp, Rain Kuuse, Prohor Altorv, Liisa Järve, Paula Palmet, Madis Palmet, Karl-Joosep Karp, Grete Avel, Grete Eliise Kask, Lisette Nagel, Nazar Altorv, Aila Jürgenson, Laura Johanna Kask ja Getli Häidma.

Kes tahab tulevikus suurtel lavadel särada, peab kooli aulast ja rahvamajast alustama. Meie lastel on nii mõnelgi potentsiaali professionaalseks muusikuks saada. Ootame huviga, milliseid valikuid nad edaspidi teevad. Esinemiskogemus tuleb kasuks väga paljudes elusituatsioonides, aga tulevase artisti jaoks on see hindamatu tähtsusega. Esinemisnärviga hakkama saama õpib ikka ainult esinedes. Milleks lapsi esinema suunata, kui esinemisnärv nii hirmus on? Aga see on ju adrenaliin! Sama moodi nagu ekstreemsporti tehes, ainult et sinikaid ei saa ja luud-kondid jäävad terveks. Kui esinemine läheb hästi, on väga võimas tunne.