Kui traditsiooniliselt toimusid aia- ja lillepäevad juunikuu esimesel nädalavahetusel, siis tänavu on põhjust teekond Jänedale võtta juba nädala võrra varem. Seda põhjusel, et juuni alguseks on juhtunud, et müügiks varutu on juba otsa saanud.

Lisaks pargis, aias ning lillepeenral vajaminevale kaubale pakutakse külalistele ka valikut huvitavatest käsitööesemetest ning naturaalsemat toidukaupa. Kuna aia- ja lillepäevadele vastu tunnevad huvi ka välismaised külastajad, siis on just nemad kiitnud eestimaist käsitööd ja toitu. Kuigi põhirõhk on ikkagi taimedel, istikutel, lilledel, kuulub ühe tänapäevase laada juurde ka suur valik erinevaid tööstuslikult toodetud kaupu.

Päeva kultuuri- ja spordielamuste alla kuulub murutraktorite krossi Eesti karikavõistluste 3. Etapp . Musta Täku Talli ülakorrusel toimub käsitöö õpituba. Vaadata saab Tapa valla isetegvuslaste etteastet. Välilaval on võimalik nautida Üllar Jörbergi kontserti ning Musta Täku Tallis on võimalik kuulata äraproovitud headuses Ivo Linnat ning Rock Hoteli.