Selle aasta mais Tallinna Tehnikaülikoolis toimunud IX Omavalitsusfoorumi käigus oli tähtsustatud korras teede roll jätkusuutlikus regionaalpoliitikas ja arutati probleeme riigipoolse teehoiutööde rahastamise osas. 2013. aastal plaanib valitsus koguda kokku 417 miljonit eurot kütuseaktsiisi, kuid kohalikele omavalitsustele sellest eraldatakse kõigest ca 30 miljonit eurot. Kiviõli linn sai 2013.a riigi poolt ainult 140 tuhat eurot teehoiuraha ja Kiviõli Linnavolikogu 2013.a eelarve vastuvõtmisel lisas sellele summale täiendavalt 140 tuhat eurot teede hoolduseks ja ehituseks.

Rääkides edasi Kiviõli linnast, peame ütlema, et see aasta tuleb kindlasti tegeleda nii aukude lappimisega kui ka Lepa tee ja kogu lõuna rajooni teekatete taastamisega, mis on heaks boonuseks nendele elanikele, kes ühisveevärgi- ja kanalisatsiooni ehitamise käigus peavad palju kannatama ning ka muude teehoiutöödega. Plaanis on korda teha Mäe tänavapoolne linna sissesõit ja Kiviõli Seiklusturismikeskusesse viiv tee. Perioodil 2013-2014 a on plaanis välja ehitada Maidla - Kiviõli kergliiklusteed. Linnal on valmis ka Viru tänava rekonstrueerimise projekt, mis peaks lähitulevikus muutma linna peatänava sama ilusaks kui Keskpuiestee renoveeritud osa, kuid projekti teostamine on jällegi seotud finantseerimise küsimustega. Kehvas seisus on Vabaduse puiestee ja paljud teised tänavad, mida me kindlasti peame üle vaatama ja võimaluste piires korda tegema.

Kiviõli Linnavalitsuse poolt täname aktiivseid elanikke, kes aeg-ajalt annavad meile teada probleemsetest kohtadest, mis omaltpoolt aitab operatiivsemalt kaardistada teede olukorda linnas. Samas loodame, et teehoiu rahastamise osas tulevad ka muutused Vabariigi Valitsuse tasemel ning kohalikud omavalitsused suudavad rohkem panustada teede ehitusse ja Kiviõli linn teostab nii Viru tänava rekonstrueerimise kui ka muid projekte!