Ida päästekeskuse korraldatud võistluspäev andis hea võimaluse osa saada põnevast vaatemängust ning kaasa elada kutselistest päästjatest moodustatud võistkondadele, kes demonstreerisid oma professionaalseid oskuseid ja teadmisi.

Päeva jooksul võistlesid päästemeeskonnad kahel võistlusalal. Nii sai näha päästjate omavahelist mõõduvõtmist täisvarustusse riietumisel ning päästemeeskonna reageerimist liiklusavariile. Võistluste käigus selgitati välja parim päästekomando Ida-Virumaa päästepiirkonnast ja Lääne-Virumaa päästepiirkonnast.

Võitjad - Rakvere päästemeeskond ja Jõhvi päästekomando - pääsevad edasi päästjate kutsemeisterlikkuse võistlusele „Eliitkomando 2013", kus osalevad elukutselised päästjad parimatest päästekomandodest üle Eesti. Kiviõli päästekomandole tuli tubli neljas koht.

Ida-Virumaa päästepiirkonna juhataja ja võistluste peakorraldaja Tarmo Anton märkis, et sellised võistlused on vajalikud, kuna liidavad erinevate komandode päästjaid ja lisaks võitja väljaselgitamisele on see koht, kus kogemusi vahetada ja üksteiselt õppida.

Ohutuspäeva aitasid sisustada Ida päästekeskuse kauaaegsed ja tänuväärsed koostööpartnerid: Politsei- ja Piirivalveameti Ida prefektuur, Maanteeameti Ida regioon, Naiskodukaitse Alutaguse ringkonnast, Korstnapühkijate Liit, Päästeameti Ida-Eesti pommigrupp, Maksu- ja Tolliamet.