Auditi läbiviinud AS Infragate Eesti esindajate arvamusel on põhilisteks probleemideks nii investeeringute edasilükkamine, keskküttetrassi lülitatud tarbijate ülekütmine, ebaefektiivne ettevõtte struktuur, kui ka sõlmimata leping Kiviõli Keemiatööstuse OÜ-lt ostetava soojuse osas ja aastate jooksul laekumata arved ja nõrk töö nende summade sissenõudmisel. Ettevõtte likviidsusprobleemid mõjutavad hankijate arvete tasumist.

Võimalus, et kreeditorid teevad samme võla kiireks ja viivitamatuks sissenõudmiseks, on oluliseks äririskiks Kiviõli Soojusele. Samad probleemid olid arutusel ka aasta aega tagasi Kiviõli Linnavalitsuse istungil, kus ettevõtte juhatajale ja nõukogu esimehele oli antud ülesandeks esitada ettepanekud edasiseks tegevuseks nii lähiajal kui pikemas perspektiivis seoses tarbijate arvu vähenemisega ja suurte võlgnevustega, samuti pidi ettevõte kaaluma kahjumlikele piirkondadele alternatiivi leidmist.

AS Kiviõli Soojuse juhatuse liige Vladimir Tšikul tunnistab, et „tõesti, AS-l Kiviõli Soojus on finantsprobleeme, kuid" samas, tema seisukoht, et „need probleemid ei ole seotud mitte halva ettevõtte töökorraldusega, võlgnikega töötamise oskamatusega ja tehniliste probleemidega, vaid seotud linna üldsotsiaalolukorraga".