Huvitav oli kuulata meie vallas sündinud ja kasvanud noort aktiivset inimest, kes rääkis paljudest võimalustest, mis aitavad parandada maaelu kvaliteeti ning kuidas me kõik saame selles osaleda. Et selle aasta munapühade algus oli 28.märts, siis munapühade hõngu oli tunda ka meie salongiõhtul – laudadel värvitud munad. Toimus munaveeretamise võistlus.

Lõõtspillilood Mihkel Tuulikult ja Feofan Roosilt ning kõikide piduliste kooslaulmine nende lõõtsalugude saatel. Esmakordse ülesastumise tegi ka trio – kaks lõõtsa ja üks akordion. Selle õhtu viktoriiniküsimused oli ettevalmistanud Varje laudkond, kes oli eelmise salongiõhtu viktoriini võitja. Tantsujalamuusikat tegi Feofan Roos.

22.aprillil toimunud salongiõhtu avas Ilmar Tõnisson kevadele sobiva muusikapalaga. Ilmar oli ka üheks eeslauljaks tema loodud valsi „Tahkuranna” ühislaulmisel. Kõikidele, kellel oli lähemal ajal olnud sünnipäev, kõlas kingitusena imeilus suupillipala.

Seejärel sai sõnajärje meie valla peretohter Ülle Alanurm, kes rääkis elust ja võimalustest seda elu paremini elada. Sõltub ju suuremalt jaolt meie tervis paljuski sellest, kuidas töötame, puhkame, toitume ja millised on meie harjumused, kui aktiivsed oleme kehaliselt. Õhtu muusikalises osas esines Ardo Juhkov, kelle rütmikad lood kutsusid tantsupõrandale suurema osa pidulistest.

Selle salongiõhtuga sai üks hooaeg otsa. Kuuel korral toimunud salongiõhtud tõestasid veenvalt, et küllaltki suur hulk inimesi tahab just sellisel viisil puhata, tulla välja oma igapäevasest argielust, suhelda teistega, leida mõnu tantsimisest elava muusika saatel, olla ise aktiivne tegelane seltsielus. Siinjuures kuuluvad korraldajate tänusõnad kõikidele, kes külastasid meie salongiõhtuid, olid toredad, seltsivad, abivalmid, osavõtlikud ning ütlesid välja oma mõtted ja ideed, kuidas õhtute korraldamist parendada.

Tänusõnad sponsoritele – Kalmer Metsaorule, Imre Taveterile ja Ülari Järvojale, kes materiaalselt aitasid õhtutele elu sisse puhuda.

Meeldiv koostöö vallaga, eriti Anu Nõmmega, kes igati aitas ja toetas meie ettevõtmist. Tänusõnad Külli Järvojale. Õhtud ilma peaesinejateta poleks olnud sellised harivalt huvitavad.

Aitäh kõigile teile, Ilmar Tõnisson, Enn Tasalain, Rait Maruste, Astrid Sinisalu, Raili Mengel-Sünt, Ülle Alanurm, leidmaks aega ja tahet meid külastada. Ei kujuta ette salongiõhtute korraldamist ilma tegusate vanaemadeta. Te olite esimesed ja viimased kohalolijad, katsite ja kaunistasite suupistelauad, koristasite ja kraamisite, olite nõuandjad ja teostajad. Teie tegite kõike asjalikult ja hingega, ikka selleks, et oleks kõikidel pidulistel toredalt mõnus olla. Suur AITÄH!!!

Kas ja kuidas edasi? Salongiõhtutel väljajagatud küsitluslehtedelt saab järeldada vaid ühte: sellised õhtud on muutunud küllaltki suurearvulise inimeste (kuuel korral toimunud salongiõhtutel osales 96 meie vallas elavat või meie vallaga seotud kodanikku) meeldivaks vajaduseks. Ma usun, et sügisel jätkuvad need toredad õhtud. Kes, kus ja kuidas – selgub peale suve.

Ilusat suve, vallarahvas!