Sel aastal oli mul enda arvates väga hea idee, aga kahjuks ei saanud me maaomanikuga üksteisest aru. Siis tuligi meelde ühel vallavolikogul vallavanema poolenisti naljaga öeldu, et Kurekülas on söökla varemetele tekitatud prügimägi, mis vajab likvideerimist, ehk Viive läheb ja „Teeb ära". Aprillis saigi vallavanemaga nimetatud koht üle vaadatud. Vaatepilt oli üsna jube, kuigi osa sodi oli siis veel lume all. Avaldati ka arvamust, et loodate te tõesti, et lumi on 4. maiks sulanud. Samuti sai Kureküla peal lahti lastud kõlakas, et söökla vastas asuva kuuri võiksid kohalikud lammutada endile küttematerjaliks.

4. mai hommik ootas meid päikesepaiste ja sooja kevadilmaga, nii lumi kui ka kuur olid kadunud. Talgulisi hakkas muudkui tulema ja lõpuks sai meid kokku 18. Nende hulgas ka vallavanem Maano, koguduse õpetaja Maarja ja 3 last. Meie tööülesandeks oli sorteerida prügi. See tähendab, olmeprügi toppida prügikottidesse, eraldi panna suuremõõdulised ja ohtlikud jäätmed. Maano oli varunud 50 tugevat prügikotti, aga juba tunni aja pärast tuli tal kotte juurde varuma minna. Kokku sai 180 (200 liitrist!) kotti erinevat olmeprügi. Siin oli tuhka ja mähkmeid, kanistreid ja toidupakendeid ja palju muud. Lisaks prügikoristusele lõikasid mehed maha ümbruses olnud võsa ja panid sellegi hunnikusse. Kuigi töö polnud kõige meeldivamate killast (olmejäätmed ju haisevad), säilitasid talgulised rõõmsa meele ja naljasoone. Korraldaja poolt oli väike kohvipaus ja päeva lõpetuseks talgusupp.

Sorteeritud prügi äraveo organiseeris vallavalitsus. Kindlasti tekkis nii talgulistel kui ka teistel küsimus, et mis kasu niisugusest tööst on. Likvideerisime ju kohalike poolt tekitatud prügimäe ja kes garanteerib, et sinna kohe uuesti ei veeta prügi. Kindlasti hoiavad kohal silma peal talgutel osalenud ning vallavalitsus. Talgulised väga loodavad, et niisugust prügimäge ei tekitataks enam Kurekülla ega kuhugi mujale. Vallavalitsusel on plaan varemed lähiajal likvideerida ning ehituspraht vedada raamatukogu kõrval oleva tiigi täiteks. Kohalikud elanikud on avaldanud soovi, et see mõttetu auk kaoks ja asemele rajataks mänguväljak lastele. Täiesti mõeldav on seda teha samuti talgute raames.

Suur aitäh kõigile talgulistele! Teiega koos oli tore ja saime jälle natuke oma kodukoha heaks midagi ära teha. Eriline tänu kuulub Reedale ja Marikale, kes on osalenud kõigil neljal talgupäeval. Vallavanem pakkus välja, et Reet kirjutaksoma muljetest. Reeda vastusaga oli, et mis see 4 ära ei ole,kui 10 täis saab, siis kirjutab.Täname ka ülimaitsva supikeetjat Angelikat ja selle transportijat Hellet.Kohtumiseni talgupäeval2014!Talgujuht Viive