1. maist 2013 alates on kooli arvutivõrgu eest vastutav Kaughaldus OÜ eesotsas Tiit Kivisillaga, kellega koostöös saab uuendatud kooli arvutivõrk ja arvutiklassi arvutipark. Samuti saab tüdrukute käsitööklassi rajatud korralik õppeköök. Käimas on ka 7. klassi koduklassi kunstipärane kujundamine, kus kunstnik Tiit Joala eestvedamisel luuakse klassi tagaseina kaunis pilt Puškini muinasjutu teemadel. Kooliaasta on möödunud suure töötähe all nii õpilastele kui õpetajatele, oleme suure sammu teinud jälle üheskoos, et muuta Rannu kool veel paremaks kui ta juba niigi on. Ma tänan kõiki õpilasi, õpetajaid, lapsevanemaid, vallavalitsust ja meie koostööpartnereid toreda ja meeldiva koostöö eest.

Matti Orav
Rannu Keskkooli direktor

Olenemata sellest, et päike pigem õue peesitama meelitab, on abiturientide eksamiperiood täies hoos, põhikooli lõpetajad alles valmistuvad selleks. Toimuvad riiklikud ja koolisisesed tasemetööd, koolisisesed üleminekueksamid.

2. ja 3. mail toimus VIII klassi õpilaste loovtööde kaitsmine.

Valitud teemad olid huvitavad ja õpilased said juurde palju teadmisi, oskusi, kogemusi.

7. mail toimus maakondlik algklasside üritus „Seinast seina".

Korraldajateks olid meie kooli algklassiõpetajad Ülle Tensmann, Evelyn Lääne ja Küllike Mikk.

Vellavere-Vitipalu-Vapramäe SA ilmaprogrammis

osalesid meie kooli V ja VI klassi õpilased koos õpetaja Vaike Rootsmaaga.

8. mail toimus Rannu Rahvamajas maakondlik mudilaskooride laulupäev.Korraldajaks oli õpetaja AstraVolkov.Kohal oli koore lähemalt jakaugemalt. Kokkuvõtteks võiböelda, et oli tore päev täismuusikat.Aitäh kõigile, kes ürituse õnnestumisele kaasa aitasid!
Seinast seina töötuba

Programm „Kaitse end ja aita teist!"

Juba viiendat korda osaleme Tartumaa koolide õpilastele suunatud ohutusõppeprogrammis. Koolitusprogrammi „Kaitse end ja aita teist" eesmärk on anda 6.-8. klasside õpilastele turvalisuse õppekava alusel eluks vajalikke ohutusalaseid teadmisi ja oskusi. Programm lõpeb ühise ohutuslaagriga, kus testitakse ja kinnistatakse omandatud teadmisi/oskusi. Rannu kooli õpilastele toimus liiklusteemaline loeng ja praktiline õpe, päästeteemaline loeng ja meelemürkide teemaline loeng. Esmaabioskused omandasid õpilased terviseõpetuse tundide raames. Osaleme ohutusõppelaagris kahe võistkonnaga. Laager toimub 21.-22. mail Tartumaa Tervisespordikeskuses.

Rõngu tuletõrjespordivõistlus

Juba mitmendat aastat on Rõngu laste hulgas populaarne päästeteemaline huviring. Koolitatakse välja noori päästjaid. Rõngu täiskasvanud vabatahtlikud päästjad korraldasid esimest korda tuletõrjespordivõistluse. Peakorraldajaks oli Kalle Raja. Eesmärgiks populariseerida päästja elukutset jaanda noortele päästeteemalisi teadmisi.Võistlus toimus 10. mail Rõngu kooli staadionil. Osalesid Rõngu kooli 2 võistkonda, Palupera kooli 2 võistkonda, Rannu kooli 3 võistkonda, Kallaste võistkond ja Alatskivi võistkond.Meie kooli vanemate õpilastevõistkond saavutas II koha, 7.klassi võistkond V koha jameie 5. klassi võistkond jäid VII kohale. Päev oli väga huvitav ja õpetlik.Tänusõnad korraldajatele suure töö ja vaeva eest! Järgmisel õppeaastal on kavas ka meie koolis alustada päästeteemalise huviringiga.

Emadepäevakontsert

10. mail toimus emadele pühendatud kontsert. Üles astusid mudilaskoor, lastekoor, 4. klassi õpilased oma lugemiskavaga, I-III klass ja koolidirektor oma ansambliga OKK. Traditsiooniliselt valisid õpetajad ka sel aastal välja ema, keda tunnustada ja kellele tublide laste kasvatamise eest tänusõnad öelda. Tunnustuse pälvis proua Nele Mägi. Tunnustatu sai laval tänukirja, lilled ja maitsva tordi.

Jüriööjooks

Jüripäeva tähistab Rannu kool alati jüripäevajooksuga. Teatejooks toimus ümber Rannu paisjärve. Seekord oli osalejate hulgas ka meie sõpruskool Annelinna Gümnaasium. Peale teatejooksu kogunesime koolimaja taha, kus tegime lõket ja soovijad said osaleda saapaviskamise võistlusel. Hoolimata vihmast sai ka tantsu lüüa. Suured tänusõnad DJ Märdile, kes tehnika kohale tõi ja noortele lusti pakkus. Aitäh ka õpetajatele Riskole ja Epule!

12. klassi tutipäev

25. aprillil oli 12. klassil võimalus riietuda jälle väikesteks mudilasteks ehk meenutada aega, mil nad käisid I klassis. Päeva jooksul tuli neil läbi teha erinevaid mänge, võistlusi ja muid jõukatsumisi. Koolipere tunnistas pärast läbitud katseid, et 12. klass on lõpueksamiteks valmis ning soovis neile: HEAD PÕRUMIST!

Sport

Osalesime mitmel kergejõustikuvõistlusel maakonnas ja vabariigis ning heategevuslikul teatejooksul Otepääl.

Häädemeeste võrkpalliturniiril saavutasime I koha.

Võistkonnas osalesid nii praegused õpilased, kui meie koolivilistlased.Võistkonnas: Jarek Tigane,Siim Isup, Märt Aruots,Roomet Pitilimov, Jakko Isup,Martin Mägi.

Eesti Koolispordiliidu võrkpalli MV finaal.

Võistkond: HeleMai Luik, Heleriin Mesi, Aveli Kornav, Elina Luik, Katrine Glaaser, Roomet Pitilimov, Deivit Dõrda, Jakko Isup, saavutas I koha. Seega on nad nüüd Eesti meistrid! Võistkond: Roomet, Deivit, Jakko, Tauri, Alexandr, HeleMai, Heleriin, Aveli, saavutasid teises süsteemis II koha.

Eesti MV võrkpallis LõunaEesti tsoon V koht.

Osaleti Rannu Rõngu koondvõistkonnana.Meie koolist osalesid Kaur Karjus, Randen Sakson ja Oliver Kruuse.
IAAFi laste kergejõustikuvõistluse võitjad

Võidukad võrkpallurid

31. mail toimub traditsiooniline Rannu kooli tublide õppurite ja sportlaste ning pedagoogide tunnustamisõhtu Rannu Rahvamajas. Algus kell 18.00. Sissepääs kutsetega.

Meelika Aruots, huvijuht

Rannu Kool oli üliedukas 2.- 5. kl. õpilaste võistlussarjas "Tähelepanu, start! "

Seda kolmeetapilist võistlussarja alustas 140 kooli üle kogu Eesti. Esmalt toimusid mõõduvõtmised maakondades, kus saavutasime I koha. Seejärel läks 15 parimat poolfinaali Põltsamaale. 7 edukamat jätkasid finaalis Paides. Meie laeks jäi seekord küll 7. koht, mis on siiski suurepärane, arvestades võistluse mastaapsust. Finaalis osalesid: ArturPaul Juuriste, SimoGregor Pleskovski, Adeli Pitilimov, Kirsti Himmaste, Merit Kinsigo, Karl Roosimäe, Maidu Mägi, LooreMarta Kaljuvee, Liisa Sakson, AnetteMaria Jüris, Kerttu Kuku, Laivi Põldoja, Eliise Täär, Melisa Dõrda, Reimo Klopets, Randen Sakson, Andres Varik, Oliver Kruuse, Otto Assafrei, JaneLy Jalakas ja Signe Juškina.

Heategevuslik teatejooks Rannu õpilased osalesid juba teist aastat ka heategevuslikul teatejooksul Otepääl. Tasuks kõigile ilus punane teatejooksu särk. Sel päeval jooksis erinevates Eesti linnades üle 9000 õpilase, et toetada liikumispuudega lapsi.

10. mail toimus IAAFi laste kergejõustikuvõistlus Jõgeval. Meie kooli esindasid Reimo Klopets, Oliver Kruuse, Otto Assafrei, Elina Luik, Ariel Hiir ja Helen Ülper. Võistlused olid võistkondlikud ja mitte traditsiooniliste võistlusaladega. Näiteks tuli visata Vortexi vilistavat sabaga palli, heita põlvituses topispalli üle pea ette, hüpata võistkondlikult hoota kaugust, joosta teatevõistlusena takistusrada ja tõkkejooksu, hüpata tihedushüppeid ja viimase alana joosta 8 minutit vastupidavusjooksu ringide arvule. See viimane ala tundus esialgselt nii raske, kuid emotsionaalselt oli palju lihtsam kui lihtsalt näit. miili joosta. Kokku oli 7 ala, millest võitsime 6 ja ühel ala tuli II koht. (võistkondi 15 ) Auhinnaks igale osalejale kaunis värvikirev IAAFi diplom ja kommikott. Ja kõik olid väga õnnelikud.

TV 10 olümpiastardi hooaeg hakkab lõppema. Jäänud on veel neljanda etapi finaalvõistlus KarksiNuias ja mitmevõistluse finaalid Tartus ning Rakveres. Eelvõistlustel Tartus oli meie parimaks saavutuseks Jakko Isupi laitmatu kettakaar, mis küündis peaaegu 38 meetrini, edestades konkurente 10 meetriga. Jakko saavutas veel III koha palliviskes. II koha suutsid välja võidelda LooreMarta Kaljuvee palliviskes, JaanaLiis Jalakas nii kettaheites kui ka palliviskes ja Elina Luik 600 m jooksus. III koha saavutasid Signe Juškina ja Imre Pärn palliviskes.

LooreMarta oli 4. kaugushüppes ja Liisa Sakson 600 m jooksus.

Vahvalt võistlesid ja saavutasid isiklikke rekordeid Egert Ploomipuu, Laivi Põldoja, Otto Assafrei, Kerttu Kuku, Melisa Dõrda, Helen Ülper ja Karita Karjus. Epp Alekõrs