Aga tahan ka fokusseerida Keila Vallavalitsuse tarka majandamist, et leida võimalus nii arvukale pensionärkonnale koosviibimisi sellisel tasemel, see ei ole lihtne. Paljud vallad seda ei tee.

Hoiame rõõmsat meelt, et meil need head ajad on kestnud, kui saavadki otsa kunagi - siis selline on ju elu. Nüüd ekskursioonist. Igati põnev koht. Avatud tasemel suveniiripood, söögikoht.

Toon ehk ära mõned erilisemad eksponaadid, mida mina jõudsin märgata ja läbi käia.

Sisenedes võtab vastu suur akvaarium, kus elavad ainult Eesti vete kalad, muidugi välja arvatud röövkalad. Ilutseb, kui nii võib öelda, 500 aastat merepõhjas olnud laevafrakk, allveelaev Lembit, pähklikoort meenutav paat, millega 1941.-1942. aastal läksid põgenikud Soome, jääpurjekas, mille kiiruseks võib olla 150 km/h.

Kas teadsid, et Eesti esimene allveelaev ehitati 1854. aastal, oli puust ja viis meetrit pikk? Nüüd on see uuesti ehitatud jooniste järgi ja lasti vette 11. mail 2013 Meremuuseumi 1. sünnipäeva auks.

Allveelaev Suur Tõll on tõeline elamusi pakkuv pärl, selle peal tasub kindlasti ära käia. Ennast saab ka proovile panna paljudel erinevatel simulaatoritel.

Sügav austus ja tänu Keila vallavanemale Kalevile, sotsiaalosakonna juhatajale Annelile ning tema võrratule abilisele Leenile, kes on hoolivad ja tähelepanelikud eakate suhtes.

Arvan, et oleme kõik saanud juurde häid tuttavaid ja väga meeldivaid elamusi tänu neile üritustele. Võib-olla me ei teadvusta alati endale, kui palju need koosveedetud ajad meie elukvaliteeti tõstavad. On ju Dostojevski öelnud: „Inimesed, teie ei tea, kui kaunid te olete!"