Riigihanke tulemusel sõlmitud projekteerimislepingu maksumuseks on koos käibemaksuga 77 741 eurot. Projekteerimistööde tähtajaks on käesoleva aasta 30. august.Ehitushanke I etapp kuulutatakse välja septembris. Ehitustöödega soovitakse algust teha oktoobris ja tööde kestvuseks on planeeritud üheksa kuud.

Vallavanema Heiki Lutsu sõnul toimub uue koolimaja avamine praeguse plaani kohaselt 2014. aasta 1. septembril. Vallavanem selgitas, et I etapp hõlmab eelkõige koolimaja ja lasteaia hoonete ehitamist. "Kogu kompleks koosneb kolmest osast ning projekteerimise käigus loodame teada saada, kui palju see tegelikkuses maksma võib minna. Karta on, et korraga me kogu kompleksi püsti panna ei suuda," põhjendas Luts, miks ehitus etapiviisiliseks kujuneda võib. Prioriteedid on aga seatud nii: kõigepealt kool ja lasteaed ning seejärel spordisaal.

Uus kavandatav kahekorruseline kool on mõeldud kuni 120 õpilasele. Lasteaed on esialgu kavandatud kahe rühma jaoks, ent vajaduse korral saab mooduleid juurde ehitada. Praegu asub lasteaed Sinimäel kahes korteris: üks kolme- ja teine neljatoalises, mis ei ole hea lahendus.

„Kindlasti valmistab uus hariduskompleks rõõmu tervele kogukonnale, eriti aga lastele ja õpetajatele, kes selle katuse all omale teise kodu leiavad," arvas aastaid Vaivara lasteaias õpetajana töötanud ja hetkel seal direktori kohuseid täitev Irina Klishina, lisades, et head meelt tunnevad oma laste pärast kindlasti ka lapsevanemad.

Klishina arvates annab uus kompleks rohkem võimalusi eelkõige suhtlemise valdkonnas.

„Kuna maja on ühine, siis hakkab koostöö nii kooli, lasteaia, huvikeskuse, kui ka terve kogukonna lõikes veel paremini tööle. Lasteaia mudilased, kes on alustanud oma haridusteed Vaivara lasteaia Sinimäe rühmades, saavad seda koolijütsidena jätkata praktiliselt sama katuse all. Olen kindel, et uus hoone tekitab positiivset aurat ja loodetavasti koondub selle katuse alla palju lapsi. Kogukonna kaasatus võiks kasvada," rääkis Klishina.

Uus kool tuleb küll samale krundile, ent mitte täpselt samale kohale. "Juba vanarahvas teadis, et täpselt samale kohale, kus üks maja on põlenud, uut ei ehitata ja seepärast otsustasime uue hoone nihutada veidi lõuna poole," lausus vallavanem Heiki Luts.

Sinimäe põhikooli hoone põles maha möödunud aasta 20. septembril - tuli hävitas suure osa ehitisest. Juba tookord arvas valla juhtkond, et vana maja pole mõtet taastada, vaid mõistlikum on ehitada uus.