Üritusel lõid kaasa Lääne-Eesti pommigrupp, Tali vabatahtlikud tuletõrjujad, Kaitseliit, Pärnu Lahe Merepääste Selts, Politsei- ja Piirivalveamet, lennusalk, Eesti Punane Rist, Eesti Naabrivalve, jahiseltsid, Aide autokool ja abipolitseinikud.

Häädemeeste piirkonnavanem Rauno Lensment, kes on ühtlasi ürituse üks peakorraldajatest, sõnas, et üritus läks väga hästi korda ning osalisi oli pea 170. Huvipakkuvat tegevust leidis igaüks: kes jälgis demoesinemisi, kes tutvus mõne ametkonna töövarustusega.

Oma osa oli ka loomulikult laskevõistlusel. Laste suureks lemmikuks oli muidugi Lõvi Leo, kelle saabumist lausa pikisilmi oodati. Kõige atraktiivsemaks osaliseks oli lennusalga helikopter, mille juures huvilistest hetkekski puudust ei olnud.

Saarde valla kaitsepäeva märksõnaks oli „vabatahtlik" ja kõik, mis sellega seondub. Lensmendi sõnul iseloomustab koostööd ja vabatahtlikkust hästi ka üks korraldamisega seotud juhtum. Nimelt oli oht, et üks päeva atraktsioonidest oleks jäänud peaaegu olemata, kuid oma abikäe ulatas Sirli Leier Maanteeameti liikluskasvatuse talitusest, kes korraldajad hädast välja aitas.

Kaitsepäeval korraldatud võistluste üksiktulemused pole veel teada, kuid kokkuvõtes oli parim Kaitseliidu Pärnumaa Staap, järgnesid Tihemetsa Jahiselts ja Kikepera malevkond.