Konverents toimus kahes osas: algul kõlasid 2.-5. klassi ettekanded, teises osas 6.-12. klassi ettekanded.

Konverentsi sissejuhatuseks andsid direktor Raili Sirgmets ja õppealajuhataja Ly Ipsberg parimatele kätte teadmiste konkursi auhinnad, paremad kuulutati välja kuues erinevas valdkonnas.

Konverentsi ettekannete eel tervitas kooliperet vilistlaskogu esimees Raimo Maasik, kes soovitas õppimisel rohkem rõhku panna inseneriteadustele ning tõdes, et juristi ja suhtekorraldaja ametite suurem populaarsus jääb mitme aasta tagusesse aega.

Vilistlaskogu on kutsunud kõiki sügisel tähistatava kooli aastapäeva puhul koolile raamatuid kinkima. Vajalike raamatute nimekirjaga saab tutvuda kooli kodulehel. Raimo Maasik andis kooliperele üle kolm raamatut, mille sisu peaks paljudele huvi pakkuma ja aitama igati kaasa õpilaste laienemisele.

Koolikonverentsi raames pidas gümnaasiumi vilistlaskogu ka oma koosolekut, kus arutati sügisese kooli aastapäeva ja kokkutuleku korraldamist.

Konverentsil kõlas üheksa ettekannet. „Meie inimene - Jaanus Mätas".
Ettekande koostas 3.b klassi õpilane Madli Matvejev (juhendaja õpetaja Ele- Riin Vend)

 „Heiki Soodla - Sisekaitseakadeemia päästekolledži päästekooli päästetööde õppetooli juhataja-kutseõpetaja".
Ettekande koostas 3.a klassi õpilane Koit Soodla (juhendaja õpetaja Siret Mätas)

 „Meie inimene - Kai Tomingas".
Ettekande koostas 3.b klassi õpilane Anete Tomingas (juhendaja õpetaja Ele-Riin Vend)

 „Kaarli talu". Ettekande koostasid Aleksander Kopso ja Kristjan Kilk (juhendajad Kadri Kopso ja õpetaja Kaja Sarapu)

 „Intervjuu oma ettevõtliku isaga". Ettekande koostas 6.a klassi õpilane Jete Hendrika Lood (juhendaja õpetaja Kristi Põdra)

 „Minu isa - Vitali Tšakirov". Koostas 5. klassi õpilane Kaisa Tšakirov (juhendaja õpetaja Tuuli Saksa)

 „VMG õpilasgrupi „RATTAD KORDA!" liiklusalane karjäär". Koostasid 4. ja 5. klassi õpilased (juhendaja õpetaja Egne Liivalaid)

 „Ettevõte OÜ Avispeamees". Koostas 9.a klassi õpilane Rait Läänemets, ette aitasid kanda Riki-Brigita Mitt ja Teele Viliberg (juhendaja õpetaja Reet Luha).

 „Kaido Höövelsoni tähelend sumomaailma". Koostas 11. klassi õpilane Jörgen Kivila (juhendaja õpetaja Kristi Põdra)

Konverentsi teema oli huvitav ja eluline ning ettekanded põhjalikud. Kõik olid süüvinud portreteeritavate tegevustesse juba lapseeast peale, toonud välja olulisi pidepunke nende eluteedel, kirjeldasid nende kujunemist ja tegevust.

Ettekannetes kõlas huvitavaid seiku mitmelt elualalt. Sai kuulda talude ajalugu, nende tänaste tegemiste kirjeldusi ja mitmel puhul ka pilke tulevikku.

Anti ülevaade VMG õpilasgrupi „Rattad korda!" liiklusalasest karjäärist - Viguriväntade järjepidev tegevus on viinud tänavuse kampaania „Rattad korda!" vabariiklikku fi naali. Avanes ka Baruto teekond sumomaailma tippu. Järgmiste koolikonverentside ja huvitavate uurimusteni!