Peost osa saama tulnud linlastele ja külalistele pakuti kringlit ning endale sai soetada linna juubeliks valminud, värskelt trükist tulnud, Sindi ajalugu tutvustava fotoalbumi „Sindi elu piltides".

Pidupäevakõnes meenutas linnapea Marko Šorin, et 1. mail 1938. aastal said linnaõigused Eesti Vabariigis 14 linna, Pärnumaal lisaks Sindile veel Kilingi-Nõmme ja Mõisaküla. Linnaõigusega kaasnes suurem vastutus ja laiemad õigused ning sellega kaasnesid ka suuremad ootused kohaliku elu korraldamisel. Sindi oli silma paistnud julgete algatustega, millega näidati selget eeskuju kaasmaalastele, rääkis linnapea.


Enne linnaõiguste saamist oli Sindi oma alevipiire laiendanud ning koostatud oli uue linnaosa planeering, kuhu kerkiski uus administratiivhoone. Raekoja avamise puhul saatis toonane riigivanem Konstantin Päts 1000 krooni kella soetamiseks raekoja torni. Keerulise aja tõttu jäi kell Sindi raekoja torni paigaldamata. Nüüd on tänu Sindi Muuseumi nõukogu ja ajalooklubi algatusele rahvakorjandusega kogutud vahenditest kell raekoja torni paigaldatud. Ning muidugi tänu annetajatele lähedalt ja kaugelt, kelle auks on raekoja eeskojas üleval tänutahvel. Ka presidendi ees on linna võlg nüüdseks tasutud, lisas linnapea.

Kella õnnistas sisse EELK Pärnu Praostkonna vikaarõpetaja Tauno Teder ja Pärnu maavanema poolt andis tervitused edasi Pärnu Maavalitsuse territoriaalplaneeringu peaspetsialist Aive Sepa.

Kogu üritust turvas ja köitis linnarahva tähelepanu hobune koos ratsanikuga omaaegses Eesti Ratsarügemendi vormirõivastes.

Tegu oli MTÜ Eesti Ratsapatrull juhatuse esimehe Jüri Paeglega.
Loodud mittetulundusühingu eesmärgiks on toetada ideed kasutada Tori hobust kaitseväes, politseipatrullides või keskkonnakaitses.

Peale pidulikku osa astus üles meeleoluka kavaga ansambel „Kõrsikud" ning seejärel toimus linnapea vastuvõtt raekoja saalis, kus oma tervitused naabritele andsid üle Sauga vallavanem Priit Ruut ja Paikuse vallavanem Kuno Erkmann ning linna allasutuste juhid. Omavalmistatud õnnitluskaardi tõid linnale juba eelmisel päeval ka Sindi Lasteaia "Sipsikute" rühm, mis ehtis raekoja saali seina.

Pidustustele järgsel päeval, 2. mail, külastasid linnavalitsust veel ka rühma "Midrilind" lapsed, kes andsid üle oma õnnitlused koos kaardiga ning mõned päevad hiljem tõid oma pildialbumi koos õnnesoovidega "Rõõmuraasude" rühma lapsed.