Traditsiooniks on saanud Sindi Gümnaasiumi ja noortekeskuse ümbruse koristamine, kus seegi kord oli väljas hulk õpilasi koos eestvedajatega.

Gümnaasiumi juures käis vilgas tegevus - pügati hekke ja lõigati oksi, korrastati kooli territooriumi ja spordiväljakut. Noortekeskuse juures ei piirdutud vaid keskuse territooriumiga, vaid prahist puhastati ka noortekeskuse lähiümbrus Paide maanteel - bussipeatused ja teeperved.

„Teeme ära" talgud Sindi Lasteaias

Margit Toodu, MTÜ Sindi Lastekas

Talgupäeva hommiku eel oli oodata Sindi Lasteaia õuealale kavandatud talgutöid tegema ligi 70 täiskasvanut ning natuke üle 50 lapse.

Just nii palju oli eelregistreerimisel 04. mai talgutele ennast kirja pannud peresid kui ka rühmaõpetajaid.
Rõõm oli aga tõdeda, kui tegelikult kogunes osavõtjaid 120 ligi.

Esimesed usinad pered olid kohal juba tunnike enne välja kuulutatud algusaega, riisudes ja tasandades usinalt kiigeplatsi alust pinnast.

Kella 11.00 paiku aga täitus lasteaia õueala rõõmsate õpetajate, laste ja lastevanematega, kõigil tööriistad käes ja asudes usinalt tööle; kes oma rühma platsile, kes appi sinna, kus tööhulk kõige suurem näis.

Ühisel jõul ning tänu talgupäeva eelõhtul abis käinud traktorile said lasteaia õueala mänguatraktsioonide alused täidetud puhta liivaga, liivakastid uue liivakihi ning õueala tublide õpetajate ja lastevanemate poolt üle riisutud.

Kindlasti väärib tunnustamist ja märkimist sõimerühma kiigeplatsi aluse ettevalmistustööd, mille kaevetööde käigus avastati ja kaevati välja vanade mänguatraktsioonide betoonalused. Saadud ala täideti puhta liivakihiga, jäädes nüüd ootama kiige paigaldamist, ikka sõimerühma laste rõõmustamiseks.

Edukalt viidi lõpule ka sügisel alanud dendropargi projekt, kus lasteaia õueala täitus värviliste ja õpetlike tähisviitadega, istutati juurde põõsaid, puid ja teisi dendroparki kavandatud taimi.

Siin kohal suur tänu veelkord Keskkonnainvesteeringute Keskusele, kelle toel lasteaia dendropark on rajatud. Suured tänud ka Sindi linnaaednikule Sirli Pedassaar- Annastile, kelle kaasabil sai lasteaia õuealal olevad puud ja põõsad kenasti kaardistatud ja õige liiginime, samuti abistas Sirli lasteaeda vajalike istikutega varustamisel talgupäeval.

Loodame siiralt, et dendropargi tähisviidad on põnevaks vahelduseks nii lastele, õpetajatele kui ka lastevanematele. Väiksemaid töökäsi rõõmustas aga Kriipsujuku pere poolt tasuta kohale toodud õhkbatuut, millel said kõik soovijad lõputult lustida.

Janu kustutamiseks pakus MTÜ Sindi Lastekas kõikidele mahla ning joogivett, lastele kommi ning kõikidele osavõtjatele kringlit.

Suured tänud kõikidele talgulistele, see siiras rõõm ja sära, mis kõikide silmis paistis annab vaid kinnitust, et ühiselt sai korda saadetud väga suur ja tänuväärne töö.

Suur-suur tänu kõikidele abistajatele, kes aitasid nii nõu kui jõuga - väga suur tänu ühele tublile ja osavõtlikule lapsevanemale, tänu kellele lustivad nüüd lapsed rohkema liivaga liivakastides, suur tänu ka liiva laialiveo eest traktoril, kergendamaks nii lastevanamete tööd, tänud riisutud lehtede ja heina äraveo eest Sindi Kommunaalile, suured tänud Kriipsujuku meeskonnale, Sindi Lasteaia õpetajatele ning suur kummardus MTÜ Sindi Lastekas meeskonnale.