Teise ettepaneku osas, et lapsevanemad maksavad ise lasteaia juulikuu lahtioleku kulud kinni, on linnapea mõistnud hoolekogu absoluutselt valesti. Lasteaia hoolekogu esimees ja aseesimees ei ole kunagi toetanud lasteaia poolseid hinnatõusu kavatsusi, ei kohamaksu (olime vastu direktori tahtele tõsta 2011 jaanuarist kohamaksu 50 krooni võrra) ega toiduraha päevamaksumuse osas (olime vastu direktori ettepanekule tõsta 2012 jaanuarist toiduraha päevamaksumust 13 eurosendi võrra). Me oleme seisnud selle eest, et lastevanemate kulud hoida nii madalad kui võimalik ning et vajalik raha planeeritaks lasteaia eelarvesse ja leitakse ennekõike linna eelarvest.

Mul on siiralt hea meel, et hoolekogu kolme aasta pikkune pingutus on vilja kandmas ja lastevanematele, kellel ei ole võimalik juuli kuus puhkust saada, on kindlustunne ja üks suur mure vähem, kuhu paigutada oma laps juuli kuus! Siinkohal tänan ka linnavalitsust, kes on teinud targa otsuse ja lahendanud pikaajalise probleemi.

Linnapea Marko Šorin

Käesoleval aastal on Sindi lasteaias lahenemas mitu probleemi. Kui eriti teravalt on puudust tuntud lasteaia kohtadest, siis selle lahenduseks on asutud rühmaruume ehitama Sindi Gümnaasiumi C-korpuses. Laste sündivus on olnud meie linnas suhteliselt suur ja surve kohtade järel on aina kasvanud.

Teiseks probleemiks tõstatus juulikuine nn avariirühma vajadus. Kuna lasteaia hoolekogu on soovinud juulikuist rühma juba ka varasematel aastatel siis detsembris hoolekogu esindajad ja linnavalitsuse esindajad kohtusidki. Hoolekogu sõnum oli selge ja mõlemad osapooled tajusid, et lahenduseni ka jõutakse. Kuna viimased 15 aastat on juulis olnud lasteaias kollektiivpuhkus, siis oli ka selge, et puudub kogemus kuidas makstakse avariirühma kulud. Kas selleks maksavad lapsevanemad rohkem, kui tavaliselt või maksab linnavalitsus, seda sellel hetkel keegi ei teadnud.

Seda, et maksmise debati asjaoludest oli erinev arusaam, on praeguseks ilmselge. Selle üle saab tagantjärele vaid kahetsust tunda ja vabandada. Üks rühm jääb juulis avatuks ja nagu hoolekogu on öelnud, et lahendatud saab üks suur mure, siis selle üle saab küll vaid rõõmustada.