Esimesel tegevusaastal renoveeriti samal ajal tootearendusega tootmisruumid Paide mnt. 34 hoones. Tänaseks päevaks on ettevõtte kasutuses umbes 400 m² äsja valminud tootmispinda. Samuti on ettevõte soetanud mitmeid tootmiseks vajalikke seadmeid, olulisemad neist on: alumiiniumipress, presspead, alumiiniumisaed, plaadisaag, viimistlusvannid ja mitmed väiksemad tööks vajalikud seadmed. Tootearenduse käigus on välja töötatud luukide tootmiseks vajalikud alumiiniumi matriitsid (viis erinevat), luukide pakendid ja nende kujundus, luukide ning puitlagede ja -seinte tootejoonised, tootekataloogid ja paigaldusjuhised.

Pidevas täienemises on kahe kaubamärgi kodulehed: www.iws.ee ja www.alusolutions.ee
Aprillikuu jooksul saabusid ettevõttele LEADER programmi abil soetatud puidutöömasinad. Seadmed aitavad jätkata 2012. aastal alguse saanud arengut ja kasvatada toodete mahtu ning kvaliteeti.

LEADER programmi abiga on soetatud seadmed ja sealt on saadud toetust ka messil osalemiseks. 2013. aastal osalesime ehitusmessil Eesti Ehitab 2013. See oli antud hetkel parim võimalus asjast huvitatud isikutele ja firmadele oma tooteid tutvustada.

Messilt saadud tagasiside on andnud esimestest messijärgsetest päevadest alates kindlust, et antud toodete kohta on turul suur huvi. Esimesed päringud toodete kohta tulid juba messi käigus ja suuremahulised hinnapäringud saadeti e-posti teel kohe messile järgneval päeval. Momendil tegeleme 5-6 hankega, need kõik on alguse saanud messilt. 

Merti Tootmise valmistatud puidust ripplagi Solarise keskuses

Lisaks eeltoodud hangetele on aktuaalsed kolm suuremahulist tööd, mille lõplik kinnitus peaks selguma lähikuudel.

Lisaks kohalikele hangetele on koostamisel suuremahuline pakkumine Ukrainasse. Eesti messilt saadud positiivne tagasiside on tõestanud, et taolistel erialamessidel tasub osaleda.

Plaanis on lähiajal minna sarnastele messidele mõnda välisriiki, et arendada tõsisemalt ekspordisuunda. Põhiliste turgudena näeme esialgu Skandinaaviat, kus on taolistele toodetele suur potentsiaal nii rahalises kui ka turu eelistustes.

Teatavasti hinnatakse seal looduslähedust ja loodame, et meie pakutavad puidust tooted võetakse seal hästi vastu.

ETTEVÕTTE ANDMED:
Merti Tootmine OÜ
100% erakapital
www.iws.ee
www.alusolutions.ee

KAUBAMÄRGID:
1. IWS IndoorWoodSolutions (www.iws.ee)
2. ALUsolutions (www.alusolutions.ee)

TEGEVUSAADRESS:
Tamsalu, Paide mnt 34, Lääne-Virumaa, Eesti

TEGEVUSALAD:
1. Puidust ripplagede ja seinaelementide tootmine
2. Viimistletavate hooldusluukide tootmine seintele ja lagedele

Lähiajal on plaanis luua uusi töökohti oskustöölistele, kes tunnevad puidutööd ja vastavaid seadmeid. Üks töökoht on juurde tekkimas luukide tootmisesse.

Eriti huvitavad meid müügikogemustega inimesed, kes oskavad soome, rootsi, norra või inglise keelt.

Neil inimestel tasub kontakti võtta, kuna lähitulevikus vajatakse võõrkeeli oskavaid inimesi.