Pärast kontserti vuras buss huvilistega järgmise muuseumi poole. Plaanis oli külastada ka Päinurme külas asuvat külamuuseumi.

Valla pärandkultuuripäev viidi läbi 23. mail Päinurmes, kus pärandihõngu on kandmas päinurmelaste oma kätega ehitatud kultuurimaja. Pärandit võis näha kirjas, pildis ja esemetes. Fotod  peitsid endas ajaloolisi hetki kohalikust külaelust ja kindakirjadest õhkus vastu südamega tehtud käsitöö. Väljapanekutel oli näha, kui nutikalt osatakse ära kasutada kasutult seisev kola ja et vanadest trikooesemetest saab meiserdada uhkeid salle. Peaaegu igale asjale saab anda uue elu.

Päeva juhtis kohalik noormees, ajalootudeng Ründo Mülts. Tervitustega esinesid Järva maavanem Tiina Oraste, Koigi vallavanem Kristjan Kõljalg ja Päinurme külaseltsi juht Lea Traks.

Päinurme põlise tamme asemele istutati kaks uut tamme. Ühe tamme panid mulda Päinurme Internaatkooli direktor Eevi Tüüna, kohaliku rahva esindaja Margus Lääts ja Päinurme külaseltsi juht Lea Traks. Teise tamme istutasid maavanem Tiina Oraste, Koeru esindaja Uno Aan ja Koigi vallavanem Kristjan Kõljalg.

Seminaril esinesid ettekannetega Kirjandusmuuseumi vanemteadur Mall Hiiemäe ja keskkonnateabe spetsialist Raido Kont.

Pärast seminari avasid uksed töötoad, kus oli võimalus ise omale mitmeid huvitavid esemeid valmistada.

Noortekeskus jättis kultuuripärandi aastasse fotod, mida noored kõikjalt jäädvustasid. Žürii hinnete baasil said rohkem punkte kogunud fotode omanikud auhinnad ja esikohatööd ära toodud vallalehes.