"Koos Oskar Lutsu Palamuse Gümnaasiumi õpetaja ning 7.-9. klasside liigijuhi Kadri Lillega korraldasime Sadala rahvamajas kohaliku kooli õpilastele tantsutreeningu. Pallide ning lintide võimlemiskava harjutati Pajusis tantsuõpetaja ja võimlejate liigijuhi Marika Järveti juhendamisel. Palal aitasime koos B ja D rühmade liigijuhi Virve Museri ning Kadri Lillega lihvida poiste ning meeste ühistantsu," märkis lavastaja Sirje Kiis.

"Lasteaialapsed löövad taolisel maakondlikul peol kaasa esmakordselt. Nende liigijuhiks on Eili Ilves. Põhjalikku tööd liigijuhtidena on teinud ka Aive Jõessaar, Riina Tralla, Sirje Suvi, Piret Pruus ja Marika Järvet, kelle juhendada on vastavalt esimese-, teise-, kolmanda-, neljanda- ja  viienda-kuuenda klassi õpilased, C-segarühmad ja võimlejad. Täiskasvanutest löövad peol kaasa  seagarühmad Tuuritajad Palalt, Paunvere Tootsid-Teeled Palamuselt ja Laiuse-Sadala segarühm. Publiku ette astub noorte rahvamuusikaansambel Tuustar Eha Niglase juhendamisel," lisas ta.

Jõgevamaa rahvakultuurispetsialist Pille Tutt märkis, et treeningute külastamise põhjal võib öelda, et nii esinejatest kui ka juhendajatest kiirgab tõsist entusiasmi. "Lastele-noortele pakub pidu lisaks tantsule muidki eneseteostusvõimalusi. Nimelt valmistas iga poiss ja tüdruk ning noormees ja neiu oma vanematele ise peokutse."

Muinasjututegelased peoplatsil

"Tantsud repertuaari valiti lähtuvalt peo kontseptsioonist, et tantsulood sobiksid hästi kokku tekstidega muinasjuttudest, mida loevad Palamuse harrastusnäitlejad. Samuti arvestasime, et tantsud lastele jõukohased ja meelepärased oleksid. Mõni tants osutus küll oodatust natuke keerulisemaks. Rühmade juhendajad ja lapsed on aga piisavalt tublid ning hakkamist täis ja tulevad kenasti toime. Päris mitut tantsu tantsivad erinevas vanuses tantsijad. Loodame, et just nende tantsude esitamise ajal tekkib väljakul eriline emotsioon ja energia," rääkis Sirje Kiis.

"Iseäranis paistab lastele meeldivat Buratino loost tuntud laulu "Väga hea" saatel esitatav tants.  Buratinot ja teisigi muinasjututegelasi on oodata ka tantsuplatsile," ütles Kadri Lille.

Juba kantsakse peosärke   

"Esinejaid tuleb tantsukontserdile üle 550. Staadionile paigaldatakse tribüün seitsmesajale inimesele. Lapsed saavad lõunasöögi ja õhtuoote. Transpordi peole ja tagasi korraldavad osalejad oma jõududega. Meditsiinilise turvalisuse eest hoolitsevad Punase Risti Jõgevamaa esindajad," märkis Sirje Kiis.

Koos lavastajaga kuuluvad peo korraldustoimkonda MTÜ Sokuturi liikmed: projektijuht Evelyn  Merusk, Valdi Reinas, kes on peo kunstiline kujundaja ja üks idee autoreid, Viive Haagen, Ave Unt ja Marika Merusk. Helitehnikaga tegeleb Karmo Toome, sündmuse kodulehte toimetab Liina Abram. Peopäeval on andnud nõusoleku appi tulemiseks mitmed vabatahtlikud nii Palamuselt (näiteks naisrühm Sirtusuline) kui ka kaugemalt. Tantsurühmad on tellinud rohkesti peo logoga särke, mida juba hoolega kantsakse. Samuti valmivad kultuurisündmuseks voldik ja suveniir-magnet.    Sündmuse kordaminekule on oma õla alla pannud Jõgevamaa Koostöökoda, Eesti Kultuurkapital, Kultuurkapitali Jõgevamaa ekspertgrupp ja Rahvakultuuri Kekus.