Nagu tavaks, oli peole kutsutud ka külalistruppe naaberomavalitsustest. Seekord tulid külla Tallinna Kristiine gümnaasiumi naisrühm Kristiine õpetajad ning Saku vallast Kurtna naisrühm ning segarühm Tugevad ja kohevad. Saku meeste esitatud rootsi rahvatants "Härjatants" pälvis mudilaste esitatud tantsude kõrval ehk päeva tormilisema aplausi.

Peo korraldas tänavu Kiili rahvamaja, lavastas Triin Aas.

Poolsada pidulist

Rahvamaja kunstiline juht Kadi Kroon-Laur ütles, et peol oli nagu mullugi 150 tantsijatlauljat. Publikut ehk nii palju polnud, kuid pingid olid igatahes rahvast täis.

Peo programm mullusest olemuslikult ei erinenud. Kadi Kroon-Lauri sõnul kasutavad trupid võimalust, et tantsudele veel viimast lihvi anda. Toimub ju juba sel nädalvahetusel Keilas Harju maakonna laulu- ja tantsupidu, kuhu tuleb kokku üle 7000 laulja ja tantsija. Ja juba järgmisel aastal toimub üldlaulu- ja tantsupidu Tallinnas.

Suurem pidu peaks järgmisel aastal toimuma ka Nabala mõisa mail, sest Paekna tantsu- ja laulupidu toimub siis kümnendat korda. Koht jääb samaks, kinnitas Kadi Kroon-Laur, ning kui peo kunstiline juht Triin Aas on taas kampa nõus lööma, siis ei saa juttugi olla, et juubelipidu ära jääks. Üheksa korda (loe: aastat)on mõõdetud, nüüd tuleb juba juubelit tähistada.

____________________________________
IX Paekna tantsu- ja laulupidu


Peo lavastas Triin Aas.
Peo korraldas Kiili rahvamaja, toetasid Kiili vallavalitsus ja Nabala mõis.
Osales ca 150 tantsijat ja lauljat.
Rahvale esinesid 10-aastast sünnipäeva tähistanud naisrühm Kiilitar, rahvamaja seeniortantsijad Ago ja memmed, rahvamaja segarühm Kiili Keerulised, Kiili kammerkoor Tuuli Metsoja juhendamisel, Kiili gümnaasiumi tantsulapsed Kiilikesed (juhendaja Annika Adams), Kiili lasteaia tantsurühm Sipelgad (juhendaja Triin Jaago) ning külalistena Tallinna Kristiine gümnaasiumi naisrühm Kristiine õpetajad, Kurtna naisrühm ja Saku huvikeskuse segarühm Tugevad ja kohevad.
Peo lõpetas etteastega ansambel Jäääär.