Mis lugu on "Villa Pungerla"? Komöödia. Ülesehitatud Hugo Raudsepa komöödia "Roosad prillid" ainestikule. Miks see lugu? Värvikad karakterid, hea mängida ja probleemid ikka samad - rahapuudus, "vaesed" rikkad ja omavahelised suhted.

Lugu on originaalist erinev oma pikkuse poolest - poole lühem - ja selle poolest, et etenduses on mitmeid unustusse vajuvaid laule. Sõnad on mugandatud vastavalt etenduse teemale. Küsite, kes laulavad? Ikka need, kes näitlevad. Seega polnud meie eesmärgiks klassikaliselt puhas laul, vaid mõnusalt kõlav meloodia.

Kes osalevad Kiili rahvamaja näiteringis? Oli suur probleem leida osatäitjaid. Tõesti suur probleem. Mõnikord tundus mulle, et Kiilis ei elatagi, vaid käiakse ainult ööbimas ja mitte keegi ei tunne mitte kedagi. Aga küllap pidi meie harrastusteater vähemasti käesoleva etendusega lavale saama, sest püsivalt jäid koosseisu viis inimest ja ülejäänud viis selle etenduse tarbeks tõi kohale õnnelik juhus.

Olen kõigile väga tänulik, sest iga soovitus ja ettepanek sai läbi kaalutud ning kas vastu võetud ja teostatud või kõrvale lükatud. Tegelikkuses sündis etendus "Villa Pungerla" ühiste jõupingutuste tõttu ja vastastikuse abistamise tulemusena. Enne kui loetlen osalejaid Kiili vallast, tänan kogu südamest härra Paul Mürkheina, kes etendust akordionil toetab.

Tänu kuulub ka Veiko Poksile, kes elab hoopis Loo alevikus. Nemad on meie külalisesinejad. Aga kohalikud - Tarmo-Koit Reile, Koidula Ameerikas, Enn Pedak, Külli Joonson, Margit Salmar, Vioola Kivi, Aivar Vadi, Riina Arendi , Andres Arendi ja Sirle Maripuu.

Erilised tänud näitetrupi poolt kuuluvad Viktor Joonsonile - ilma temata jääks mõnigi tähtis tegu tegemata ja probleem lahendamata. Samas tänab trupp Nele Vendelit, kes toetas meie laulu ja andis lootust, et tuleme toime küll.

Tänusõnad kuuluvad ka Orissaare kultuurimaja juhatajale, kes toetas meid rekvisiitidega. Ja südamest tulevad tänusõnad firmale Isismedical, kus meil on olnud võimalik proove teha.

Tänusõnad Kadi Kroon-Laurile, kes kirjutas projektitoetuse taotlused, mis ka rahuldati. Muidugi kuuluvad tuhanded tänusõnad teile, kui tulete etendust vaatama ja sellega ühtlasi ka toetate meie tegevust.

Ütlemata on veel minu osa selles lavastuses. Tegin ja teen kõike seda, mis etenduse lavaletulekuks vaja on. Koos kogu trupiga. See on lihtne ja mõnus.

Ilusa ilma korral mängime rahvamaja taga õues, vihma korral rahvamaja laval.

Tulge etendusele 7. juunil kell 19.00, Kiili Rahvamajja. Piletid müügil kohapeal hinnaga 5€ ja 7€.