Lapsena meeldis Kätlinile väga värvipliiatsitega värvida, nüüd ei ole ta aga enam ammu aega leidnud pliiatsitega paberi peal sahistada. Suurema osa tema ajast kuulubki lastele - nii oma viiele lapsele kui ka Kaiu põhikooli õpilastele, kellele ta on ajalooõpetajaks ja huvijuhiks.

Kätlin julgeb erineda ja olla tema ise - ütleb, et ta ei ole tavapärane hoogne huvijuht, vaid läheneb huvitegevusele teistmoodi, nii nagu talle omane.

Tundub, et õpilastele see meeldib, sest nad ütlevad, et õpetaja Kätliniga saab vahel nalja. See tekitab Kätlinis pisukest imestust, sest oma arust ta suur naljategija ei ole. Küll aga ütleb ta, et sageli saab lastega räägitud ka elulisematel, kooliõpikust välja ulatuvatel teemadel.

Omavaheline suhtlus ja rääkimine ongi Kätlini meelest laste puhul kõige olulisem.

 „Ma ei ole selline ema, kes on klaasi taga, millele lapsed peavad koputama ja küsima, kas mul on aega rääkida," ütleb Kätlin. Oma lapsi püüab ta kasvatada nii, et nad oskaksid ka teistega arvestada ning ta loodab, et lapsed leiavad endale elus tõelise kutsumuse.

Suviti pannakse seitsmekohalisele pereautole hääled sisse ja sõidetakse koos lastega Eestimaad avastama või veedetakse aega heade sõprade seltsis grillides ja tähti vaadates. Päris enda jaoks saab Kätlin aega näpistada ainult hilistel õhtutundidel, aga sellest tema sõnul täitsa piisab, sest kui talle ühtäkki kukuks sülle päev, mille ta võiks täiesti rahus ja üksi veeta, hakkaks ta üsna varsti peret taga igatsema.

Kaiu põhikooli juhtkond ja õpetajad, kes Kätlini aasta ema kandidaadiks esitasid, iseloomustavad teda nii: „Emana on Kätlin kohusetundlik ja samas nõudlik. Ta tunneb rõõmu oma lastest ja perest.

Kätlin Erm on usin käsitöötegija. Talle meeldib lugeda, kasvatada rõdul lilli, ta tunneb huvi vanade asjade vastu. Õpetaja Kätlini unistuseks on oma maja, mille saaks enda kätega korda teha.

Kaiu Põhikoolis töötab Kätlin Erm alates 1999. aastast huvijuhina. Ta on lõpetanud Tallinna Pedagoogikaülikooli lasteaia- ja esiõpetuse erialal, täiendanud end Tallinna Pedagoogikaülikoolis ajaloo lisaerialal ja huvijuhi erialal.

Kätlin Ermi juhtida on ka kooli õpilasesinduse töö. Siin arvestab ta laste ettepanekute ja soovidega läbi viia õppekäike, külastada veekeskusi, jäähalli, kino, muuseume vms. Samuti toimuvad tema eestvedamisel traditsioonilised mälumängud V-IX klassile, mille küsimusi koostatakse koos aineõpetajatega.

Kätlin Erm on rahulik, nõudlik ja töökas õpetaja. Temaga on meeldiv suhelda. Ta on tagasihoidlik, sõbralik ja abivalmis inimene, kes teeb oma tööd kohusetundega. Oma õpilastesse suhtub ta mõistvalt, nõudlikult ja sõbralikult.

Kaiu Põhikooli juhtkonna ja õpetajate arvates on Kätlin Ermi kandidaatuur igati sobiv aasta ema aunimetuse saamiseks."