Olles ise sageli kaugemal, on tore Türi positiivsetest sündmustest osa saada ka teleekraani kaudu. Kevadpealinna sündmused on mitu kuud valla elu rikastanud.

Osa oleme saanud kontsertidest, näitustest, etendustest, spordivõistlustest, osalenud talgutel, kõnnisarjas ja Avelinius Tõnissoni sünniaastapäevaga seotud õhtusel jalatuskäigul. Usun, et selleaastane lillelaat pani türilased järjekordselt uhkust tundma. Laat oli rikkaliku valikuga, hea kultuuriprogrammiga ning korralike tugiteenustega.

Meeldiv oli kuulda, kuidas mitmed kauplejad eri kanalite uudistes kinnitasid, et Türi lillealaat eristub teistest Eesti laatadest oma heatasemelise korralduse poolest.

Kuu alguses anti Türi kultuurimajas üle Järvamaa aasta ema austav tiitel. Silmapaistev oli kaunis kontsert, aga ka kena kokkusattumus, et seekordne tiitliomanik Lii Sammler on pärit Türilt.

Sel laupäeval on kõik järvakad, aga eelkõige kohalik Türi publik oodatud maakonna tähtsaimale kultuurisündmusele, laulu- ja tantsupeole. Loodan, et kasutame seda võimalust, kus pidu koju kätte tuleb, ning naudime tantsuetendust „Ajaring- aastaring" linna staadionil ja sellele järgnevat kontserti „Päritud laulud" Türi lauluväljakul.

Samuti toimub seekord Türil aasta tähtsaim riiklik sündmus maakonnas: maakaitsepäeva tähistamine. Tegevused, mida sel päeval pakutakse, on väga mitmekesised, alustades lasketiirust, relva- ja tehnikanäitustest ja tegevuspunktidest kuni kontserdi ja kaitseväelise jalutuskäiguni. Tulgem koos lastega osa saama põnevast päevast ning tuttavaks saama nende inimeste ning organisatsioonidega, kes on igapäevaselt valmis meie turvalisuse ja julgeoleku eest seisma.

Juunis viiakse vallas läbi põnevaid retki mõisatesse, Hiiemäele ja Rõugu dendroparki, toimuvad külade- ja omakandipäevad, öökontsert Meossaare kabelis, Murumoori mängupargi sünnipäev ja loomulikult jaaniõhtud eri paigus.

Ja loomulikult ei tohi unustada 6.-9. juunil toimuvat VII Türi kevadfestivali „Õitsvad tuuled". Türi kevadfestival pakub oma külastajatele muusika ja looduse sümbioosi. Ja ei tohiks arvata, et oleme niigi keset loodust ning lisaannust ei vaja. Kava on nauditavalt mitmekesine.

Theatrumi etendus, Jon Fosse „Ma olen tuul", loodusfotode näitus, neli suurepärast kontserti, ööülikooli loengud Jaan Tättelt ning Mikk Sarvelt ning jalgrattamatk Türi voorestikku.

Ma olen kindel, et kui vaid mõnestki sündmusest osa võtame, siis oleme palju rikkamad, saame tunnustada korraldajaid ning veenduda, et Türil on tegevused ja kultuurisündmused väga mitmekesised, heal tasemel, kuid samas hoopis kättesaadavamad kui suurtes linnades.

Nii et kui kellelgi on meel mõru või rusikas taskus, siis tasub meeleparanduseks osa võtta sellest positiivsest, mis Türil toimub. Ja seejärel varuda suurem kogus kannatust, sest juuli teises pooles algab Tallinna tänava kapitaalremont, mis kahtlemata on Türi inimestele samuti oluline sündmus.