"Vastamise hetkel ei ole ma veel teele asunud. Ma arvan, et sõit ülemäära keeruline ei saa olema. Tuleb vaid kohaneda uue sõiduriistaga."

Kuremaal on ka aastakümneid põllmehi koolitatud. Teie "Traktori lugu" sai alguse õpingutest Olustvere tehnikumis. Mis ajendas aga üldse sellesse kooli õppima minema ?

"Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli läksin õppima hea tuttava eeskujul. Mõtlesin, et kui tema töö ja pere kõrvalt seda suutis, siis saan ka mina hakkama. Pealegi on mind see teema juba kaua huvitanud".

Kas traktori lugu on rohkem etendus teie läbielamistest või võib sealt leida ka mõtteid põllumajanduse ja maaelu kohta üldisemalt?

"Loodan, et lavastus loob laiema kunstilise üldistuse, millest leiavad tera nii põllumehed kui ka paljud linna- ja maainimesed."

Iga mängupaik on erinev. Kuremaal esitate traktorilogu 10. juunil kunagise mõisavalitsejamaja-taguses hoovis. Kas olete selle paigaga juba tuttav?

"Käisime Jõgeval, kui olid veel suured hanged ja lund palju. Ootan huviga, mis nüüdseks on välja sulanud."

Ehk olete Kuremaal varemgi käinud?
"Olen läbisõidul olnud."

Kuidas on etenduse ettevalmistamisel laabunud koostöö mittetulundusühinguga Marlau ja Jõgeva vallaga?

"Ikka viljakalt, sest muidu poleks ma Kuremaale ilmselt esinema tulnud. Ootan põnevusega seda kohtumist."

Mida arvate sellest, kui naised on tegelikkuses traktori roolis, kolhooside ja sovhooside ajal juhtus seda üsna sageli. Muide Hiiumaal peakski sel nädalavahetusel algama kunagiste naismehhanisaatorite kokkutulek.

"Kolhooside ajal oli naistraktoristide taga propaganda karvane käsi. Praeguseks on ajad muutunud. Arvan, et naised saavad kõigi töödega hakkama, aga laste kantseldamine tuleb neil paremini välja kui töö traktoriga."