Rammu näitasid lisaks kõrgeltauhinnatud tõstjatele ka oma jõutõstekarjääri alguses olevad ja mitte veel nii tituleeritud sportlased.

Spordisündmuse patrooniks oli ka seekord Saaremaa jõusaali-alade eestvedaja number üks hr Jaan Salu, kes ürituse läbiviimisel ka ise aktiivselt osales, olles kohtuniku rollis.

Peakohtuniku ametit pidas võistlust isiklikult väisanud Eesti Jõutõsteliidu (EJTL) president hr. Kaido Leesmann.

Liidu president tõdes võistluse avakõnes, et seesugust tugevat jõutõstjate plejaadi ei õnnestu silmata alati isegi Eesti meistrivõistlustel. Sama meelt oli ka Jaan Salu, kes omapoolsetes avasõnades tõi välja kohal olnud surujate tublisid auhinnalisi saavutusi erinevatelt tiitlivõistlustelt (Euroopa ja maailma meistrivõistlused).

Välja selgitati Saaremaa lamades surumise meistrid kaheksas kategoorias.

Saaremaa meister naiste arvestuses on tallinlanna Laura Laan, kes surus sirgetele kätele 72,5 kg ( naistest suurim Wilksi punktide arv ja surutud raskus).

Parim saarlane absoluutarvestuses (Wilksi punktide alusel, 155 kg) on Gunnar Kuusnõmm. Temale absoluutarvestuse 4. Tulemus.

Võistluse absoluutvõitjaks osutus tallinlane Argo Erit, kes surus 215 kg.

Võistkondlikus arvestuses (individuaalarvestuse Wilksi punktide summeerimise teel) võitis Tallinna võistkond, teisele kohale platseerusid Vennad Kuusnõmmed. Kolmandaks tulid kauge kandi -Tartu- mehed.

Võistluse järgselt jagus hr Leesmannil kiiduavaldusi korraldusnaiskonna-meeskonna aadressil. Rahulolu ürituse korraldusega tekitas liidu presidendis mõtte korraldada jõutõstmise Eesti meistrivõistlusi Orissaares. Vastavat küsimust asub arutama EJTL juhatus.    

Suured ja siirad tänud osalejatele: võistlejad, kohtunikud ja pealtvaatajad.

Niisama suured ja siirad tänusõnad kõigile, kes toetasid ja aitasid kaasa selle tõeliselt vägeva ja võimsa võistluse korraldamisele ning läbiviimisele: Saaremaa Tarbijate Ühistu, SARTEX,  Saaremaa Spordiliit, Andla Rüütel, Mai Kallas, Merily Porovart, Liisi Miller, Jaan Salu (SK Jõumees), Kaur Eldemeel, Kaire Nurja, Margo Rüütel, Raimo Tamm.  

Võistluse protokolli leiad SIIT.