Mitme võimalusega spordiväljak ehk miniareen sai võimalikuks tänu Valgamaa Palupera valla nelja küla – Palupera, Miti, Atra ja Astuvere – ühendavale MTÜ-le P-Rühm.

“Meie eestvõtmisel sai 2004. aastal valmis staadion, miniareen avardab sportimisvõimalusi veelgi,” rõõmustas üks korraldajaid Kalev Lõhmus.

Kuna 77 õpilasega Palupera koolil oma spordisaali pole, kulub kunstmurukattega uus väljak neilegi ära. Miniareenist koos samas asuva täismõõtmetes jalgpalliväljakuga on kujunemas ka FC Elva jalgpalliklubi treeningkeskus, kuna harjutada saab seal varakevadest hilissügiseni. Elva treenerid juhendavad ka Palupera noori ja loodavad neist endi klubile täiendust.

“Jalgpall on meilgi muutunud religiooniks, rohkesti on mängijaid, küllap nüüd tõuseb ka tase,” sõnas Kalev Lõhmus, kes ka ise vabal ajal palli taga ajab.

Projekteerimis- ja ehitustöödeks ning lumefreesi soetamiseks sai külaselts MAKi toetust meetmest 3.2 ühtekokku 57 500 eurot. Omaosaluse 4250 eurot tasus Palupera vallavalitsus.

Lõuna-Eesti sportimisvõimalused edenesid aga hiljuti veelgi. 4. juunil avati Võru külje all Kubijal terviseradade harjutusväljak. Nüüd saab seal korralikes tingimustes läbi viia enamikku tähtsamaid lihasgruppe hõlmavat treeningprogrammi, teha venitusharjutusi jne.

Väljak läks maksma 51 269 eurot ja sündis Eesti−Läti−Vene piiriülese koostööprojekti raames.