Lisaks annab Eesti Puitmajaliit Räpina Hea kodu päevade raames välja iga-aastase tunnustuse Puitmajaliidu aasta tegijale, üleval on fotonäitus Eesti Puitmajaliidu liikmete rajatud puithoonetest nii Eestis kui piiri taga ning puitarhitektuurist kõneleb Eesti Puitmajaliidu liikme, arhitektuuribüroo TEMPT üks omanikest Mihkel Urmet. 

Käsitöö palkmajaehitajate kutsevõistlusel valmivad palkmaja nurgatüübid. Võistlejatel on võimalus valida kolme erineva nurgatüübi vahel, milleks on eesti tuulelukuga puhasnurk, eesti tuulelukuga järsknurk, Norra nurk. Võistlusel peab iga võistleja ettevalmistatud alusele paika panema ühe 1,5 m pikkuse palgi - sh tegema ühe nurgatapi ja 1,2 m vara ning lõikama sirgeks palgi otsad alumiste palkide järgi.

Kohtunikud hindavad palgi paika panemisel kiirust ja täpsust. 

Auhinnad: rahalised auhinnad (I koht 200€, II koht 125€, III koht 75€) ja meened esimesele kolmele võistlejale. Lisaks on Värska Sanatooriumi & Veekeskuse poolt väljapandud esikoha võitjale pakett "Päev Värska kuurordis" (majutus 2-kohalises toas, hommiku- ja õhtusöök,  värskendav hommikuujumine, veepargi, saunade ja jõusaali piiramatu kasutus) ning teise ja kolmanda koha võitjale ühe inimese veekeskuse ja saunade kasutamise päevane kinkekaart.

Võistluse toimumisele aitavad kaasa Eesti Puitmajaliidu head koostööpartnerid RMK, Räpina vald ning Värska Sanatoorium ja Veekeskus.