Nõmme mälumängu küsimuste koostajad ja mängu läbiviijad olid Kivimäe põhikooli ajalooõpetaja Margus Pillau , Kuku raadio saatejuht Timo Tarve ja Nõmme Sõnumite toimetaja Jukko Nooni . Nõmme-teemaliste küsimustega varustas korraldajaid peamiselt ajaloolane Leho Lõhmus .

Timo Tarve sõnul oli meeldivaim üllatus ehk see, et vaatamata võrdlemisi tagasihoidlikule teavitustööle tuli esimesel hooajal mängima nii palju võistkondi. «Veel mõni päev enne avaetappi vaagisime üsna tõsiselt võimalust, kas sarjaga ikka alustada või mitte, kuna osavõtust teada andnuid oli mõni üksik. Avaetapile tuli aga 21 võistkonda ning terve hooaja vältel oli neid kokku 25. Kuna võistkondade koosseisud mõnikord ka muutusid, siis arvan, et hooaja vältel käis meil mängimas sadakond inimest, mis on täiesti arvestatav näitaja,» selgitas ta.

Mängijatelt kuuldud tagasiside põhjal tundub, et formaadilt mäng osalejatele sobis, oli paraja pikkusega (30 küsimust) ja samas piisavalt tempokas. Tarve hinnangul õigustas end Nõmme-teemaliste küsimuste plokk, mis tegi mängu erinäolisemaks. «Isiklikult meeldis mulle väga, et koostasime küsimusi just sellise kooslusena nagu me olime. Ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetaja Margus Pillau küsimused olid lühikesed ja huvitavad. Mina rõhusin mahukamatele, faktirohkematele küsimustele. Omanäolised olid ka Jukko Nooni ja Leho Lõhmuse küsimused. Kirev komplekt andiski sellise mõnusa kompoti, mida mängijatel hea järada. Seda märkisid ka nii mõnedki mängijad,» sõnas Timo Tarve.

«Arvan, et palju andis juurde ka Margus Pillau mängujuhina. Muhedad vastuste kommentaarid, mida ta kui ajaloolane koos asjakohaste viidete ja lisadena andis, lõid väga hea meeleolu ning minu hinnangul vähendasid ka sõjakamate mängijate vaidlemishimu, mis kipub muudel mängudel teinekord valitsema.»

Esimese hooaja edust innustatuna on kavas Nõmme mälumängu sügisel jätkata. «Uueks hooajaks suuri muudatusi töötavasse formaati me sisse ei vii, kosmeetilisemaid aga kindlasti. Oluliselt rohkem tahaks näha noori mängimas, eks nuputame nende motiveerimiseks midagi välja,» ütles Tarve.

Korraldajad tänavad Nõmme Õpilasesinduste Liidu noori, kes aitasid küsimuste ja vastuste lehti jagada ja kokku korjata, Von Glehni pubi inimesi, kes aitasid kinosaali enne iga mängu laudu ja toole panna. Nii eelvoorude kui ka finaali auhinnad pani välja Nõmme linnaosa valitsus. Lisaks oli Von Glehni pubi poolt eelvoorude võitjatele auhinnaks õhtusöök.

Pildigaleriid finaalmängust saab vaadata Nõmme linnaosa Facebooki lehelt.