Samuti tutvustasid Hemsedali turismijuht ja suusakeskuse esindaja Hemsedali võimalusi puhkuseks. Edukaim kohalik kinnisvaraarendaja tegi samuti esitluse, milles avanes külalistele tema suurepärane visioon Hemsedali suusakuurordi laienemisest, mille fookuses kahe ja poole kilomeetrine murdmaasuusatunnel, kus aastaringselt ühtlane temperatuur -3 kraadi.

Tõrva delegatsioonis olid viis meie gümnaasium i tublit õpilast: Kelly Viks, Aigi Tamm, Urmo Kannukene, Romet Piller ja Hardo Adamson.

"Reisil polnud ühtegi hetke, mil oleksin tundnud igavust, näiteks kogesin esmakordselt mäesuusatamist," ütles Kelly Viks. "Tore oli saada sõpru Norrast ja Rootsist, kellega sain praktiseerida inglise keelt. Rahvusvahelised kontaktid noorte vahel on väga olulised.

See reis oli minu jaoks suurepärane kogemus, mis jääb kauaks meelde. Loodan kindlasti veel oma uute sõpradega kohtuda," rääkis Kelly.

"Ma ei olnud varem Norras käinud, seega oli huvitav näha, milline elu seal on ja milline loodus. Eriti meeldisid mulle mäed. Rahvusvahelised kontaktid annavad noortele palju - paraneb võõrkeeleoskus ning tore on omada sõpru mujal maailmas. Kurb oli uute sõpradega hüvasti jätta," jagas oma muljeid Aigi Tamm.

"Minul oli väga hea meel, et mind kaasa võeti. Tore oli näha vanu tuttavaid eelmisest projektist ja kohtuda uute inimestega. Norra mäed on fantastilised, lõbus oli kahel päeval mägede võlusid nautida," kirjeldas oma elamusi Hardo Adamson.

"Selline reis laiendab noorte silmaringi, saab teada, kuidas elavad ja käituvad teiste riikide inimesed, saab täiendada oma teadmisi ja oskusi. Eelkõige areneb suhtlemisoskus, mis ongi kõige tähtsam," tõi Hardo välja. "Reis oli väga meeldiv ja meeldejääv.

Eriti meeldis võrratu loodus, kõrged mäed, millest olime alatasa ümbritsetud. Nõlvadelt laskumine oli mõnus ja vaade kõrgustes fantastiline.

Kontaktid teiste riikide noortega annavad noorele palju: areneb võõrkeeleoskus, võimalik on õppida uusi keeli, saab kirjasõpru. Olen praegu Facebookis igapäevaselt kontaktis uute sõpradega," lisas Romet Piller.