Hea on tõdeda, et aastate jooksul on välja kujunenud kindlad osalejad, kelle peale võib alati loota, et nad on olemas. Mõned tulevad lausa terve perekonnaga, näiteks perekond Kurs. Osalemine sellistel talgutel näitab inimeste suhtumist oma kodukohta. Ühine tegutsemine liidab ja aitab luua kogukonna tunnet. Vallavanemana soovin, et osalejaid oleks igal aastal ikka rohkem ja rohkem, aga paraku see number on stabiilne. Hea, et vähenenud pole.

Sageli kuuleme ja ise ka räägime, et vallas toimub vähe üritusi, et vabaaega ei ole kuidagi sisustada jne. Tegelikult me ei oska vahel näha ja märgata seda, mis meie ümber toimub. Toimub tegelikult palju. Korraldatakse tervisepäevi, aga neil osaleb keskmiselt 20 inimest. Võiks olla rohkem, sealt võiksid välja kasvada väiksemad rühmakesed, kes ühiselt õhtuti tervisesporti teeksid. Lossis toimuvad iga paari kuu tagant tipptasemel artistidega kontserdid. Õnneks on need pea alati saali pilgeni inimesi täis toonud. Töötavad erinevad ringid - laulukoor, rahvatants, spordiringid, näitering, noorte tantsuring jne. Kultuurimajas korraldatakse klubiõhtuid, aga kui paljud meist seal osalevad? Toimub veel nii mõndagi põnevat, kuid me ise sageli ei taha pakutavast osa võtta. Kas siis on õigust ka kritiseerida, et midagi ei toimu? Mida vähem on ettevõtmistel osalejaid, seda kallimaks need kuju-nevad ja ühel hetkel võivad üldse vähese huvi ja suure kulu tõttu lõppeda. Kui näiteks tantsuõhtutel oleks rohkem osalejaid, võimaldaks see pakkuda paremat (kallimat) programmi.

Alati, kui leiate, et midagi võiks teha uut või teistmoodi, siis on ju võimalik endal või koos sõpradega asi ette võtta. Vald on avatud uutele ideedele ja mõtetele. Tulge ja pakkuge välja ning äkki saamegi ühiselt midagi ära teha. Olen kursis ühe sõpruskonna algatusega korraldada augustis mõttetalgud teemal, kuidas muuta elu Puurmani vallas põnevamaks ja paremaks. Kuidas ise saan oma tegevusega ja kuidas me üheskoos saaksime oma elu koduvallas elavdada? Eesmärgiks on kaasata võimalikult palju inimesi sõltumata vanusest. Ma isiklikult loodan, et nende inimeste ideest saab asja ja peagi kuuleme juba täpsemat reklaami mõttetalgute ajast, kohast ja sisust. Jõudu tegijatele ja kaasamõtlejatele!

Ühistegevuses on jõud. Puurmani vald on meie kodukoht ja me ise peame pingutama selle nimel, et meil siin mõnus elada oleks. Me ei saa loota, et keegi kuskilt kaugelt tuleks ja meie eest kõik ära teeks. Loodan, et minu seekordne jutt paneb lugejat natuke mõtlema neil teemadel ja sellest sünnib nii mõnigi hea mõte ja selle kaudu kasu meie vallale.