Mäletan, et esimesel tunnil õppisin, kuidas saada pillist hääl kätt e ja õppisin ka mõned lihtsamad võtt ed ära ning proovisime ka lugu "Rongisõit". Peale esimest tundi olin ma nii vaimustuses, et tormasin kohe koju pilli harjutama ja järgmiseks tunniks oli mul see lugu peas.

Ma olin muusikakoolis vaevu kaks nädalat käinud, kui õpetaja pani mind orkestrisse mängima. Alguses ei saanud ma ühelegi asjale pihta, aga eks ma iga korraga arenesin ja mõne aja pärast polnud mul enam lihtsamate lugudega probleeme. Esimeseks solfedžo õpetajaks oli Kai Rei. Just õpetaja Kai oli see, kes suutis panna mind viisi pidama ja õpetas selgeks solfedžo algteadmised. Temaga olid tunnid alati lahedad ja sai nalja.   

Teisel õppeaastal vahetasin ma pilli. Pilliks sai tromboon, mida mängin siiani. Ma ei mäleta, mille pärast ma pilli vahetada tahtsin... Ilmselt meeldis see mulle rohkem.

Kolmandas klassis lisandus tunniplaani literatuur, mille õpetajaks oli Juta Helilaid. Temaga olid tunnid jube huvitavad ja ka seal sai vahest nalja. Aastal 2008, kui ma Harjumaa Noorte Puhkpilliorkestri kontsertkoosseisus mängisin, tuli mul esimene välisreis pillimänguga.

Sihtpunktiks oli Norra, kus toimus rahvusvaheline festival, täpsemalt Stavangeris. 4. klassis tuli meile uus solfedžo õpetaja Marika Raja.

Temaga on olnud need kolm aastat väga lõbusad ja tunnid alati huvitavad. 4. klassis tuli meil teha solfedžos üleminekueksam. Eksam koosnes kahest osast - tuli teha suuline ja kirjalik eksam. Vahetult enne eksamit õnnestus mul jääda põskkoopapõletikku ja seega tuli eksam teha ära haigena.

Vaatamata sellele, et eksamipäeval oli mul ligi 38 kraadi palavikku, sain ma suulise eksami tugeva 4+ ja kirjaliku 5-, ja mind viidi üle 5. klassi.

Selle seitsme aasta jooksul olen ma saavutanud päris palju. Olen käinud erinevatel konkurssidel nii orkestriga kui ka klaverisaatega. Minu parimad saavutused on kahtlemata aastal 2009 ja 2011, kui ma saavutasin vabariiklikul konkursil oma vanusegrupis 2. koha. Aastal 2009 toimus ka rahvusvaheline konkurss, kus oli mängijaid nii Eestist, Lätist kui ka Leedust. Seal nii hästi ei läinud ja ma tulin kuuendaks. Klaverisaatjaks on olnud mul esimest klassist peale Natalja Lunjova.

Orkestriga oli kahtlemata kõige meeldejäävam 2012. aasta suvel toimunud rahvusvaheline konkurss. See toimus Šveitsi linnas Zürichis. Seal käisin ma Tallinna noorte puhkpilliorkestriga ja saime oma kategoorias 3. koha.

Selle pika seitsme aasta jooksul olen ma tänu pillimängule juurde saanud päris palju. Ilmselt kõik me oleme mõelnud, et miks me üldse siia tulime ja et tahaks pooleli jätta, aga kokkuvõtt es tasub see vaev kõik ära.

Tahaksin tänada ka kõiki õpetajaid, kes on mind õpetanud ja see seitse aastat suutnud minuga ühes klassiruumis olla.
____________________________________

Kose muusikakooli tänavused lõpetajad

  • Merilyn Soone (klaveriõpetaja M. Roosa)
  • Ivonna Ethel Pak (klaveriõpetaja M. Roosa)
  • Riho Peterson (klaveriõpetaja M. Laas)
  • Marianna Black (klaveriõpetaja K. Kivisild)
  • Kertu Savitsch (viiuliõpetaja J. Helilaid)
  • Caroly Veinberg (viiuliõpetaja J. Helilaid)
  • Tiia Reinik (akordioniõpetaja K. Sarapuu)
  • Katariina Kägu (klarnetiõpetaja J. Saarna)
  • Asko Mander (trombooniõpetaja O. Roosa)