3. Mis lugu selle depooga on?

4. Mis muutub seoses Aegviidu liitumisega MTÜ Piibe Maantee Arendusega, mille peamised tegevused on teeäärsete valdade ühine turundus ja taristute väljaehitamine? Sel aastal olevat plaanis ettevõtmisega alustada.

Eesti Raudtee tehtud raudtee remont, uued platvormid, autoparkla annavad Aegviidu ilmele palju. Oodatud kergliiklustee on nüüd olemas, kel võimalus ja rahakott lubab, saab ühineda ühisveevõrguga.

Huvitav, millal ja milline oli see aeg Aegviidus, kui kõik tegid kõike ja see kõik oli ilus ja hea (Aegviidu Aeg 2010)? "Nõuka" ajal see arvatavasti ei olnud, kuigi aktiivsete kultuuri- ja spordiinimeste eestvedamisel palju head ära tehti, mida meenutavad ka hiljuti tehtud kaks suurepärast filmi.

Ühe aegviidulase 1988. aasta 8. septembri Harju Elus avaldatud artiklist "Aegviidu viletsusest hiilgusse"?

Aegviidut tuntakse kauni paigana, kuid kas tegelik elu seal ka nii kaunis on, selle üle tasub küll ühiselt pead murda. Enamik aegviidulasi on sunnitud tööd otsima väljastpoolt, peamiselt Tallinnast. Noored aga lahkuvad jäädavalt. Aegviidust on saanud vanuritest üleküllastunud, väljasuremisele määratud alev. Uue kultuurimaja ehitamisest on saanud habemega anekdoot. Ega aegviidulased seda enam loodagi.

Aegviidu ei taha muutuda olematuks laiguks Eestimaa kaardil. Aegviidu ei ole nõus jääma igaveseks kerjuseks Harjumaa ääremaal.

Aegviidu looduse ilu tuleb panna inimest teenima. Aegviidule tuleb tagasi anda tema viisakas välisilme - heakorrastatud tänavad ja majad.

Aegviidu juuksuritöökoda asub pikuti pooleks lõigatud majas, üks pool on, teist ei ole. Nii seisab see maja südaalevis kui jalata inimene, sümboliseerides meie elukorralduse poolikust.