25. aprillil tutvustasid TTÜ Soojustehnika Instituudi esindajad aleviku soojusmajanduse arengukava, mille eesmärgiks oli energiasäästu saavutamiseks kaugküttepiirkonna soojatarbijatele alternatiivsete kütuseallikate ja soojusvarustuse võimaluste analüüsimine ning taskukohasema lahenduse pakkumine. Kuna kõigi tarbijate kaugkütte kogutarbimine võib kompleksse renoveerimise tulemusena tulevikus väheneda ca 36%, siis tingib see pikemas perspektiivis väga kaalutletud otsuste langetamise nii taskukohasema lahenduse väljapakkumisel kui investeerimisel energiasektorisse. Arengukava koostamine on ka üheks tingimuseks rahastamistaotluse esitamisel tulevikus.

Leader meetmete abil on edukalt elluviidud projekte, mille väljundiks on olnud mitu kodukoha arengut väärtustavat foorumit ja töötuba. Nendes mõttevahetustes on osalenud nii kogukonnaliikmed kui ka tudengid Eesti Kunstiakadeemiast. Olemasolevad väliruumi elemendid on üsna amortiseerunud ning vajavad kaasajastamist. Samuti on oluline siduda valla keskused ühtse kujunduskeele ja infrastruktuuriga tervikuks, millest peegelduks kohalik, kuid teistest eristuv omapära.

Eeltoodud eesmärkide saavutamiseks vajasime alusprojekti, mis viiks läbi põhjaliku analüüsi ning pakuks välja maastikuarhitektuurse kujunduslahenduse, seoks läbivate motiivide/materjalide abil piirkonnad ühtseks tervikuks, parandaks olemasolevat ruumikvaliteeti ja korrastaks ühenduste toimimiseks vajaminevaid teedeja tänavatesüsteeme, seeläbi rõhutades ja tugevdades kodukoha identiteeti. Kõrvalolevad fotod annavadki uued tulevikulahendused aleviku keskosale, ühendades kooli, vallamaja ja kirikut; samuti rahvamaja ümbrusele koos rekreatsioonialaga ning õlletehase esisele väljakule.

Nüüd on kogukonna jaoks väljapakutud ettepanekute otsustamine volikogu töölaual.

Peasissekäik.

Kooli ees asuv aed

Peatänav

Rand.

Rahvamaja ümbrus

Välilava