Juuru noored tegid süüa koos välismaa kokkadega
Guatemaalast pärit Leticia ja Inglid on õppinud hotellimajandust ja kokandust Inglismaal, Hispaaniast pärit Carmen on teadmised saanud Itaaliast. Kõik kolm naist on Eestisse sattunud katoliku kiriku kaudu ning elavad ja töötavad Tallinnas kokana juba kolmandat aastat. Selle ajaga on nad õppinud selgeks ka eesti keele.
Kuna neid tõi Eestisse missioonitunne, jagavad nad omandatud teadmisi ka lahkelt teistele. Tallinnas juhendavad nad tütarlaste klubi ja kutsutud on neid ka Tallinnast väljapoole. Sel õppeaastal viidi nende osalusel koos juhendaja Nele Ausiga läbi kokandusringi Järlepa HAKUKE-ses.
Kuna Juuru Rahvamaja juhataja Terje Kaur oli mõnda aega tagasi alustanud koostegemisele suunatud projektiga „Väljakutse", mis pakub kohalikele noortele põnevaid ja huvitavaid ühistegevusi, sai ta Nele Ausiga kokkuleppele, et võõramaa kokad viivad kokandustunni läbi ka Juurus. Senini olid noored projekti raames kokku saanud kolmel korral - mängiti saalihokit koos vallavanema Margus Jaansoniga, püstitati indiaanikoda ja korraldati koolimajas siseorienteerumine. Ees seisab veel kohtumine Kohila noortega sealses noortekeskuses. Koos võetakse ette ka kanuumatk.
Kokandustunnis said kõik kümmekond osalenud noort Leticia, Inglidi ja Carmeni juhendamisel toidutegemisele käed külge panna. See oli seda huvitavam, et valmistamiseks valitud toidud ei olnud eestlastele tavapärased. Menüüs olid Brasiilia ja Portugali road - Brasiilia soolane keeks singiga, jääsalat mangoga ning magustoiduks valged ja pruunid trühvlid Portugali moodi.
Noored, nii neiud kui ka noormehed, ei vaadanud väliskülaliste kokkamist niisama kõrvalt, vaid olid agaralt ka ise salatit, sinki ja mangot lõikumas ning trühvlite koostisaineid kokku segamas. Kui ühe käest sai lusikas või nuga vabaks, haaras selle kohe järgmine. Lõunamaiselt avatud neidude soe suhtlemine ja päikeseline olek muutis ühise söögitegemise lõbusaks ja nauditavaks.
Kui kõik toidud valmis said, kaeti koos laud ja asuti põnevaid roogi maitsma. Kõik toidud pälvisid heakskiitu ja magusaid trühvleid jagus ka kodustele kaasavõtmiseks.