Kuna neid tõi Eestisse missioonitunne, jagavad nad omandatud teadmisi ka lah­kelt teistele. Tallinnas juhendavad nad tü­tarlaste klubi ja kutsutud on neid ka Tal­linnast väljapoole. Sel õppeaastal viidi nen­de osalusel koos juhendaja Nele Ausiga läbi kokandusringi Järlepa HAKUKE-ses.

Kuna Juuru Rahvamaja juhataja Terje Kaur oli mõnda aega tagasi alustanud koostegemisele suunatud projektiga „Väl­jakutse", mis pakub kohalikele noortele põnevaid ja huvitavaid ühistegevusi, sai ta Nele Ausiga kokkuleppele, et võõra­maa kokad viivad kokandustunni läbi ka Juurus. Senini olid noored projekti raa­mes kokku saanud kolmel korral - män­giti saalihokit koos vallavanema Margus Jaansoniga, püstitati indiaanikoda ja kor­raldati koolimajas siseorienteerumine. Ees seisab veel kohtumine Kohila noortega sealses noortekeskuses. Koos võetakse ette ka kanuumatk.

Kokandustunnis said kõik kümmekond osalenud noort Leticia, Inglidi ja Carmeni juhendamisel toidutegemisele käed külge panna. See oli seda huvitavam, et valmis­tamiseks valitud toidud ei olnud eestlas­tele tavapärased. Menüüs olid Brasiilia ja Portugali road - Brasiilia soolane keeks singiga, jääsalat mangoga ning magustoi­duks valged ja pruunid trühvlid Portugali moodi.

Noored, nii neiud kui ka noormehed, ei vaadanud väliskülaliste kokkamist nii­sama kõrvalt, vaid olid agaralt ka ise sa­latit, sinki ja mangot lõikumas ning trühv­lite koostisaineid kokku segamas. Kui ühe käest sai lusikas või nuga vabaks, haaras selle kohe järgmine. Lõunamaiselt avatud neidude soe suhtlemine ja päikeseline olek muutis ühise söögitegemise lõbusaks ja nauditavaks.

Kui kõik toidud valmis said, kaeti koos laud ja asuti põnevaid roogi maitsma. Kõik toidud pälvisid heakskiitu ja magusaid trühvleid jagus ka kodustele kaasavõt­miseks.