Ennast soovisid esinejatena registreerida ka üllatuskülalised, Lahedad Tädikesed Lahedalt. Auväärt zürii oli sellega igati päri ja saalitäis laulurahvast said osa laulu- tantsu- ja räpietteastest, kuhu kaasati kõik kohalviibijad.

Järgnesid naisansamblite etteasted: LAULURÕÕM Kiidjärvelt Tiiu Otsuse juhendamisel esitas kauni ja maitseka kava. Räpina Õigeusu kiriku juures tegutsevat naisansamblit RODNOI RASPEV iseloomustas žürii esinaine Erja Arop kui kolme kuningannat, kes tõid oma lauluga saali päikese. Nende juhendajaks on Hiie Taal. Räpinast tuli teinegi naisansambel - FANNI (lühend sõnadest: fantastilised aktiivsed noored naised igavesti), nemad nägid välja nagu varakevadised sinililled ja helisesid kui kellukesed, juhendaja Margit Lind. Krootuse naisansambel Viska Viit Saidi Tammeoru juhatusel alustas nõudliku a´capella lauluga „Valgerand" ja üllatas seejärel vaimuka „Ütle, miks?" esitusega.

Ilusa kontserdi lõpetas segaansambel VIVACE Põlvast, juhendajaks Riivo Jõgi. Tore oli laval näha ja kuulda ka meeslauljaid, väga kevadiselt ja värskelt mõjusid ka nende helerohelised särgid.

Sel ajal kui žürii (Erja Arop, Helga Ilves, Piia Jõks, Eda Heinaste) läksid nõu pidama, astusid rahva rõõmuks saali taas Lahedad Tädikesed Lahedalt. Saime teada, kuidas tuleb ööklubisse minekuks valmistuda ja oma tervise eest hoolt kanda, eriti kaasahaaravaks kujunes lõputants.

Mida žürii otsustas? Eakate ansamblitest saadeti Valka Ahja RUKKIRÄÄK, naisansamblite tase oli aga nii hea ja ühtlane, et otsustati edasi saata koguni 3 ansamblit: RODNOI RASPEV, FANNI ja VISKA VIIT. Kuigi segaansambleid osales ainult üks - VIVACE, oli nende tase kõrge ja nad väärisid igati edasisaatmist Valka.

Selleks, et päev hästi sujuks ja korda läheks andsid suure panuse helitehnik Hanno Sellis, päevajuht Andrus Paabut, hea huumorisoonega žürii, toitlustaja Saima Värton abilistega, üllatuskülalised ja muidugi kõik osalenud ansamblid koos juhendajatega. Tänu Valgjärve Vallavalitsusele, Põlvamaa Omavalitsuste Liidule ja Kultuurkapitali Põlvamaa Ekspertgrupile toetuse eest!

Naisansambel Sügiskuld