Noorte arvamused laagrist:

Ulvi: Vägivallaga ei saavuta midagi. Noor peaks enne tegutsemist mõtlema. Karl-Johannes: Sain olla teise inimese rollis ja tunda seda, mida tema tundis. Huvitav kogemus, pani mind väga mõtlema. Edith: Õppisin võõraste inimestega koostööd tegema, muutusin julgemaks. Madis: Selliseid laagreid oleks rohkem vaja teha, sest tegevuste käigus õpid teistega arvestama. Kristiina: Sain erinevates lugudes ise kaasa lüüa, mõelda ja tunda. Koos saab palju asju ära teha. Miks ma pole varem lihtsate, oluliste asjade peale mõelnud? Nüüd mõtlen. Valter: Probleeme on võimalik erineval moel lahendada, tuleb vaid ise tahta lahendusi otsida. Pille-Riin: Esitatud lood läksid mulle südamesse, sest probleemid puudutasid meid kõiki, meil, noortel, on sarnased mured.

Laagri lõpuringis said kõik osalejad tänukirjad, kus peal mõttekild: Kui üldse on olemas mingi inimesele vajalik teadus, siis see, kuidas olla INIMENE. Aitäh kõigile osalejatele! Loodame jätkukoolituse teha sügisel Sindis.

Trotsides lumetuisku, sõitsime 5. aprillil Oravale, et osaleda sealse noortekeskuse sünnipäevapeol. Oli palju toedaid esinemisi, saadi uusi tuttavaid ja muidugi meeldis kõigile disko. 27. aprillil esines ansambel EBAKÕLAR, mille solistiks Sigrid Luiga ja trummariks djemberingi juhendaja Mari Rauba Moostes, rahvamuusikatöötluse festivalil Moisekatsi Elohelü.

17. mail kell 16.00 kogunesid Valgjärve endise koolimaja ette Põlvamaa avatud noortekeskuste esindused, et osa saada SEIKLUSPÄEVAST. Kes osalesid? Põlva, Räpina, Veriora, Kanepi, Mikitamäe ja Valgjärve noortekeskuste esindused, kokku 40 noort koos juhtidega. Raha maakondliku noortekeskuste Seikluspäeva läbiviimiseks saime ANK-projektist ja seiklusmänge aitasid korraldada Elamuspanga instruktorid. Nutikalt jagati osalejad erinevatesse gruppidesse, et mängu jooksul võimalikult paljude uute inimestega tutvuda, kaasati ka täiskasvanud juhid. GPS-seiklusmängus tuli Valgjärve pargis ja koolimaja ümbruses üles leida 21 erinevat punkti, vastata küsimustele või lahendada ülesandeid, aega selleks oli 2 tundi. Peab tõdema, et ükski võistkond ei suutnud etteantud ajaga kõiki punkte leida, kuid aktiivtegevuspunktides (ämblikuvõrgust läbipugemine, tasakaaluliinil käimine, ronimine puu otsa) käisid kõik. Mõnikord viskas ka GPS-seade vimpkasid ning jäi liiga kauaks „mõtlema". Igatahes jõudsid kõik võistkonnad õnnelikult tagasi. Ilmaga vedas, päike tegi osalejate jume kuldseks ja vesi oli seiklejate hulgas kõrges hinnasJ Pärast väikest puhkepausi algas võistkondade vahel PUSHPALLIVÕISTLUS. Alguses tundus see osalejatele ehk liiga lihtne olevat, kuid mida aeg edasi, seda tõsisemaks võistlus kiskus. Polnud sugugi kerge ülisuurt palli vastase väravasse veeretada või visata, sest kõik andsid endast parima ning tõkestasid üldse palli liikumise. Suurest rassimisest läks kõht tühjaks. Osalejatele pakuti kehakinnituseks soolast ja magusat kringlit ning morssi ja limonaadi. Lõpus jagati GPS-mängu ja pushpalli esikolmikule autasud ning tänati kõiki osalejaid. 4 tundi oli lennates möödunud, kes osalesid, olid rahul ja avaldasid arvamust, et selliseid ühiseid seikluspäevi võiks veel teha.

21. mail sõitsime Tartusse, teatriekskursioonile, et tutvuda Vanemuise teatri „köögipoolega". Kui palju inimesi töötab selle heaks, et üks etendus saaks välja tulla? Uskumatult palju! Uurisime, mida teeb riietur, mida lavameister, kus istub ja mida teeb etenduse ajal ispitsient, kuidas töötavad valgustaja ja helitehnik. Kunstnik teeb kavandi, milline peaks lavakujundus välja nägema, aga siis asuvad tööle puutöömeistrid, kes ehitavad karkasse ja tellinguid, autode või tõldade makette. Dekoratsioone maalitakse kangastele väga suures töökojas, kus on spetsiaalsed rõdud, millelt saab jälgida, kas kujundus on ikka proportsioonis. Tänapäeval kasutatakse kujunduses järjest enam arvutidisaini. Putafoorid peavad mõtlema igale pisiasjale - kus asub vajalik võileib, sigar või raamat, millises laua servas lava taga ootavad näitlejat vajaminevad prillid või kaabu või kindad. Lavameistrid märgivad tavaliselt enne etendust lavale tähised, kus täpselt peab asuma laud või diivan, et ka poolhämaral laval kõik vajalikud asjad õigesse kohta saaks pandud. Õmblejad-kostüümivalmistajad olid parasjagu ametis Thrilleri etenduse kostüümidega. Tanja Mihhailovale valmistati kõrge säärega tantsusaapaid ja läikivat peakatet. Käisime ka kostüümilaos ja kostüümilaenutuses ning saime teada, millest valmistatakse balletikingi. Oli huvitav ja õpetlik teatriskäik ja meie giid -Kollane Kass Maiken väga tore ning asjalik.

22. mail esines noortekeskuse djembeorkester Võrus, heategevuslikul perepäeval ja sai sooja vastuvõtu ning suure aplausi osaliseks. Mängisid Nele-Liis Väise, Märt Hõlst, Hene-Kreete Hoop, Ere Rekker-Mägi ja Mari Rauba.

13.- 14. augustil on tulemas maakondlikud noortekeskuste suvepäevad. Kes soovivad osaleda, jälgige täpsemat reklaami ja registreeruge varakut!

Ilusat suve!