Loksa linna heakorraeeskirja § 5 „Kinnistu ja ehitise omaniku kohustused heakorra tagamisel" ütleb väga täpselt: „Omanik on kohustatud hoidma korras oma kinnistu ja kinnistu piirdeaia ning rakendama meetmeid talle kuuluva kinnistu reostamise ja risustamise vältimiseks". Tühjana seisev hoone tuleb korralikult sulgeda ja vajadusel piirdega ümbritseda. Sellised ehitised on ohtlikud lastele, kes kipuvad põnevust otsides kõikjale ronima.

Seekord tegi Linnavalitsus 12 ettekirjutust kinnistute omanikele. Eelmiste aastate kausta sirvides leidsin, et enamus, kellele ettekirjutus tehti, on selle saanud ka varasematel aastatel. Linna ilmet rikuvad ikka ühed ja samad kinnistud. Ettekirjutustel on täitmise tähtaeg. Kui sellest kinni ei peeta, võtab linn tarvitusele rangemad meetmed. Loksa Linnavalitsus saab kasutada õigust ja rakendada sunniraha nõuet.

Kinnistu omanikud, kes on saanud ettekirjutuse, võivad alati võtta ühendust linna arendus- ja keskkonnanõunikuga telefonil 6031253 või kirjutada laivi.kirsipuu@loksa.ee ning kindlasti leitakse lahendus igale probleemile. Teeme oma linna ilusamaks.