Täna oleme Loksa vee- ja kanalisatsioonisüsteemide ja reoveepuhasti rekonstrueerimisega jõudnud niikaugele, et kõik tööd enam kui 6,5 miljonit eurot (ligi 100 milj. eesti krooni) maksva objektiga on lõpusirgel.

Ei saa salata, et kõik tööd pole läinud esialgse plaani kohaselt. Eelmise aasta sügisel toimus raske juhtivpartneri vahetuse protsess, mis tõi kaasa ka tööde lõpetamise ajagraafiku muutmise.

Uus juhtivpartner(peatöövõtja) Wesico Projekt OÜ kinnitas, et kõik torustike rekonstrueerimisega ja ehitusega ning teekatete taastamisega seotud tööd lõpetatakse 2013. a. juunukuu jooksul.

Täna on näha, et ehitaja annab endas parima, et lõpetada tööd kokkulepitud ajaks. Nõmme linnaosas on teekatted taastatud täies mahus. Juunikuu lõpuks, juuli alguseks taastatakse kõik projekti kuulunud teed ja tänavad.

Ka Loksa linna biopuhasti rekonstrueerimistööd on lõpetatud ja juunikuu lõpuks likvideerib peatöövõtja AS Taskar objektil ka viimased vaegtööd.

Kõik linna uue kanalisatsiooni süsteemid ja pumplad toimivad. On hea meel tõdeda, et loksalane saab aru puhta looduskeskkonna tähtsusest ega soovi reovett pumbata kraavidesse või naabri kinnistule. See on kaasa toonud uute liitujate kasvu.

Loksa linna suurprojektile panevad punkti juulikuu haljastustööd.