Kümme aastat! Kümme aastat on see pikk või lühike aeg? Kümne aastaga on jõutud ära õppida ja tantsida kümme rahvatantsu alla saja. Kümne aastaga on jõutud kulutada kümme paari kingi ja susse kokku. Kümne aastaga on jõutud tantsuringiga kohtumas käia kümnes ja enamas looduskaunis Eestimaa paigas ning viia väike sõnum siit Rõngust. On leitud palju sõpru Valgamaalt, Võrumaalt, Põlvamaalt, Viljandimaalt, Virumaalt, Järvamaalt ja Tartumaalt. Kümme aastat on lisanud halle juukseid meie pähe ja kortse põskedele.

21. aprillil 2013. aastal toimus Rõngu Rahvamajas memmede tantsurühma „Vikerkaar" suur sünnipäeva pidu. Ikka meie esimene juubeli pidu.

Käesolev memmede ring alustas 06. oktoobril 2012. aastal. Ringi kutsus kokku pikemat aega isetegevusringidest osavõtnu siin Rõngus, Rannus ja Valgamaal Riidajas Helve Roots. Alguses tegeldi võimlemisega (M. Peep).

Uuel aastal otsustati alustada ka tantsuringina, et saaks osa võtta memmede tantsupidudest. 26. veebruaril 2003. aastal oli esimene tantsuproov A. Raja juhendamisel.

Juubelipidulisi oli tulnud Elvast „Hõbemänd" ja „Meelespea" (A. Raja), Tarvastu memmed, Rannu „Liisud", Hellenurme „Helles" ja Puka „Vokiratas". Esinesid perekond Triin ja Martin Arrakud (kanneldaja). Lustakaid tantse esitasid Valgutast saabunud „Vahvad".

Pidu olid juhtima tulnud vanapagana lapselapsed Paganamaalt, Rõuge Noorte klubi näitering (M.L. Vanaisak).

Õnnitlejaid, kingitusi ja lilli oli palju. Häid soove ja kallistusi jagus vikerkaarlastele ja külaslistele. Sõna sekka said öelda Aime Krimses, kes esitas „Vikerkaare" kroonikas kirjapandud lugusid ja Helve Roots tantsurühm „Vikerkaare" eestvedaja ning asutaja, kes meenutas toimunud „apse" esinemistel humoorika jutuna.

Ühtegi pidu ei peeta tänapäeval sponsoriteta. Need tublid asutused olid: Rõngu Vallavalitus, Rõngu Pagar, Rõngu Polimoon, Valguta Seltsimaja savikoda, Aakre moos, „Bacula", Rõngu „Ilsi trahter" (kes valmistas suupisted lauale) ja oli veel teisigi toetajaid. Kõigi selle asjaajamisega nägid vaeva, et pidu õnnestuks vikerkaarlased, eesotas Maie Russaku, Aime Krimses ja Ene Vuksiga.

Kui esinemised ja õnnitlused otsa said, koguneti kõrvalsaali šampuse klaase kokku lööma, suupisteid ja torti sööma.

Kõik juubelipeol toimunu filmis üles Kalmer Krimses, et oleks hiljem hea meenutada toimunut. Natuke puhkust ja kohe hakkasid kõlama kapell „Rukkilill" (U. Reidolf) pillihelid. Saal täitus uuesti tantsijatega.

„Memm, memm, Sa oled ülemeelik, justkui koolieelik, kui Sul seljas Vikerkaareline seelik".