Vaivara rühmas on hetkel 35 kaitseliitlast. Meie ridadesse kuuluvad  auväärt ja lugupeetud, kauaaegsed kaitseliidu liikmed vennad Jüri ja Ülo Jõgisoo. Jüri Jõgisoo valiti sellel aastal Kaitseliidu Alutaguse maleva auliikmeks. Teda autasustati 2012. aasta lõpus Kaitseliidu aastapäeval Kaitseliidu III klassi teenetemedaliga. Ülo Jõgisoo oli Kaitseliidu taasloomise algaastatel Vaivara rühma üks loojatest ning ta on Vaivara valla aukodanik. Vaivara rühma on juhtinud ka praegune vallavanem Heiki Luts. Hektel juhib Vaivara rühma nooremleitnant Marek Ranne.

Mis on Kaitseliit? Kaitseliit on vabatahtlik, sõjaväeliselt korraldatud, relvi valdav ja sõjaväeliste harjutustega tegelev Kaitseministeeriumi valitsemisalas tegutsev riigikaitseorganisatsioon. Kaitseliidu eesmärgiks on kaitsta Eesti iseseisvust ja põhiseaduslikku korda. Kaitseliit ühendab neid vabatahtlikke mehi ja naisi, kes jagavad ühiseid väärtusi.

Kaitseliidus osalemine on mõneti ka elustiil. Siin on väga palju erineva eluvaldkonna esindajaid, mistõttu on see justkui ka üks sotsiaalne keskkond, kus inimesed saavad omavahel vahetada teadmisi ja kogemusi, rõõme ja muresid. Samuti korraldavad liikmed ühiseid üritusi, milleks on ühiselt sportimine, reisimine või lihtsalt ühiselt vabaaja veetmine.

Kuna Kaitseliitu kuulutakse vabatahtlikult, siis on kõik kaitseliidu liikmed hästi motiveeritud ja vastavalt oma vabale ajale aktiivsed.