Pärast seda korraldas vald uued hanked ja tulemused olid ka meie jaoks väga ettenägematud. Näiteks, Tiigi tänava hankemenetluse edukas pakkuja alustas tööd väga aktiivselt ja graafiku järgi pidi tööd lõpetama juba novembri lõpus, aga pakkuja alltöövõtja, kes pidi asfalteerimistööd tegema, läks teisele objektile. Tulemuseks oli see, et töövõtja maksis meile trahvi seoses lepingu tingimuste rikkumisega ning vald lõpetas hankemenetluse ja lükkas tööd kevadesse.

Olgina mänguväljaku hankega oli aga niimodi, et edukas pakkuja, kelle pakkumus oli kõige madalam, tuli enne lepingu allkirjastamist meie juurde ning hakkas oma tingimusi dikteerima, nõudes ettemaksu ja hankelepingu tingimuste muutmist tema kasuks. Arvestades sellega, et need nõuded olid mitte kooskõlas Riigihangete seaduse nõuetega, vald lõpetas hankemenetluse ilma tulemuseta.

Kui rääkida olemasolevast olukorrast, ütlen vaid seda, et 10. juunil on Vaivara Vallavalitsuse ja Teede REV-2 AS poolt allkirjastatud leping Tiigi tänava rekonstrueerimiseks. Lepingu järgi peavad kõik tööd olema ära lõpetatud augusti kuu lõpus ja lähiajal tuleb tehnika objektile.

Mis puudutab Olgina mänguväljakut, siis need tööd on jagatud etappide kaupa ja praegu tänavalgustusega seotud tööd on juba lõpetatud ning asfalteerimistööd on lõppstaadiumis. Kolmas töödeetapp on atraktsioonide paigaldamine ja see asi on praegu kohtus, kuna üks pakkujatest ei taha nõustuda oma hinnapakkumise konkursist kõrvaldamise ja tagasi lükkamisega. Põhjuseks on hanketingimused, kus hankija, antud juhul Vaivara Vallavalitsuse poolt, oli esitatud põhinõue kõikidele paigaldatavatele atraktsioonidele sertifikaatide esitamiseks. Pakkuja jättis selle nõude täitmata nii hankemenetluse käigus kui ka pärast täiendavate küsimuste esitamist hankija poolt.Alguses pakkuja pöördus riigihanke vaidlustuskomisjoni poole ning pärast Jõhvi halduskohtu poole. Mõlemal juhul vaidlustuskomisjon ja Jõhvi halduskohus olid meiega nõus, tunnistades pakkuja advokaadi poolt esitatud vaide perspektiivituks ning jättes selle vaide rahuldamata.

Loodan aga, et vaatamata ühe konkreetse isiku ärihuvidele, mis samal ajal kahjustavad terve aleviku avalikku huvi, täidame juba lähiajal kõik inimestele antud lubadused ja Olgina lastel hakkab olema oma lemmikkoht vaba aja veetmiseks, kuhu nad hakkavad tulema ikka uuesti ja uuesti koos vanematega.