Seminar-nõupidamisel osalesid peale meie menetlusteenistuse ametnike veel järelevalveametnikud ja väärteomenetlejad Tartust, Kuressaarest, Rakverest, Anijalt, Jõelähtmelt, Jõgevalt, Kohilast, Koognast, Pandiverest, Raasikult, Sakust, Türilt, Sõmerust, Viimsist, Maardust, Narvast, Põltsamaalt, Pärnust, Sillamäelt ja Raelt.

Peamiseks arutelu teemaks oli Tallinna Munitsipaalpolitsei Ameti poolt algatatud projekt, mis käsitleb korrakaitseametnikule kutsestandardite väljatöötamist. Uuriti teistelt omavalitsuste esindajatelt, et mida arvavad nemad kutsestandarditest antud töövaldkonnas.

Kokkuvõtvaid seisukohti kohaletulijatelt ei küsitud. Samas sooviti, et igaüks mõtleks kodukandis selle teema läbi ja annaks siis oma nägemusest teada. Kutsestandardite väljatöötamine looks eeldused, et korrakaitsevaldkonna tööd tegevad ametnikud oleksid tulevikus veelgi professionaalsemad kui täna.

Järgmise päevakorra punktina tutvustas Tallinna Munitsipaalpolitsei Amet oma tegevust, misjärel said sõna kohaletulnud, kes samuti tegid lühitutvustuse oma tegevustest. Hiljem  arutati ühiselt korrakaitse töös esile kerkinud õiguslikke probleeme ja seadusest tulenevaid kitsaskohti.

Kokkusaamise viimases osas tutvustas menetlusteenistuse juhataja viie omavalitsuse peale moodustatud korrakaitseüksuse, Menetlusteenistuse tegevust ja toimimise põhimõtteid.

Päeva lõpus jõuti ühisele arusaamisele, et taolisi kokkusaamisi võiks edaspidigi korraldada ja seda koos erinevate koolituste läbiviimisega, kus koolitajateks oleksid oma valdkonna spetsialistid. Võrreldes koolitusettevõtete poolt pakutavaga, tuleksid sellised koolitused odavamad ning praktiliste oskuste ja teadmiste võrra rikkamad.

Lepiti kokku, et järgmine kohtumine toimub 17. septembril. Toimumise koht jäi veel lahtiseks, kuid osalejad olid vägagi huvitatud tulema Ida-Viru maakonda. Nii ongi plaan teha ettepanek, et järgmine kohtumine võikski toimuda ühel omavalitsuse territooriumil, kus Menetlusteenistus tegutseb.